Orari i udhëtimeve Podgorica deri Shkodër

Kontrollo orarin e udhëtimeve

Autobusi nga PODGORICA për në SHKODER nuk kalon nëpër qytete të tjerë ose qendra të mëdha banimi. Autobusi i parë niset në orën 09:00, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 10:45. Distanca e rrugës është rreth 64 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 01 orë dhe 32 minuta.
Për shkak se autobusi kalon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika.
Duhet që të keni patjetër me vete dokumentat personale të identifikimit.
Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.

Për itenerarin PODGORICA - SHKODER ka linja udhëtimi për ditët:

  • E hënë
  • E martë
  • E mërkurë
  • E ejte
  • E premte
  • E shtunë
  • E diel


Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit nga PODGORICA për në SHKODER janë:OLD TOWN TRAVEL, DRITA TRAVEL.

Podgorica

Shkodër

Shkodra është një qytet në bregun juglindor të Liqenit të Shkodrës, në veriperëndim të Shqipërisë, dhe kryeqyteti është me të njëjtin emër. Ajo ndodhet pranë vendit ku takohen lumenjtë Drin dhe Bojana. Deti Adriatik është 20 kilometra larg. Është një nga qytetet më të vjetra dhe më kulturore dhe ekonomikisht të rëndësishme në Shqipëri.

Emri shqiptar i qytetit të Shkodrës, gjithashtu në versionet Scutari dhe Skutari, rrjedh nga latinishtja scutarii, në përkthimin literal të "mbrojtësve", dhe kjo i referohet legjionit romak të themeluar nga Car Konstandini i Madh. Emri ynë Shkodër vjen nga i njëjti burim.

Shkodra u themelua në shekullin e 4 p. e. r. nga fisi Ilir i Labeatëve që jetonin këtu. Kishte kryeqyteti i Mbretit Agron dhe Mbretëreshës Teuta. Në vitin 168  qyteti u pushtua nga romakët dhe e shndërruan atë në një qendër tregtare dhe ushtarake të rëndësishme.

Stacioni i autobusëve në Shkodër gjendet në adresën Rruga Teuta, me nisje të përditshme për Tiranën, Podgoricën, Budvën dhe Kotorin.