Autobusi ĐAKOVICA për në KULA nuk kalon nëpër qytete të tjerë ose qendra të mëdha banimi. Për këtë itenerar ekziston vetëm një udhëtim në ditë. Distanca e rrugës është rreth 55 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 01 orë dhe 44 minuta më.
Për shkak se autobusi kanon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika. Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. Fatorinot e Autobusit do të bëjnë listën e emrave të udhëtarëve para kalimit të kufirit. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.
Për itenerarin ĐAKOVICA to KULA ka linja udhëtimi për ditët:
E hënë
E martë
E mërkurë
E ejte
E premte
E shtunë
E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit ngaĐAKOVICA për në KULAjanë:TC Vector - Ulcinj.

Gjakovë

Gjakova është një qytet dhe selia e komunës me të njëjtin emër në Serbi, që ndodhet në pjesën jugperëndimore të Kosovës dhe Metohisë dhe i takon Qarkut e Pejës. Sipas regjistrimit të vitit 2011, kishte 40.827 banorë.

Qyteti është emëruar pas ë pak të njohurit vasalit Vuk Brankovic - Jacob, i cili këtu ka pasur pronën e tij. Ai i shpëtoi paratë e tij me mbishkrimin "Iakov". Ajo rrjedh nga ajo "Gjakovë". Gjakova si vendbanim i qytetit u formua në Mesjetë. Pozita e saj gjeografike ishte shumë e përshtatshme për avancimin e mëtejshëm të tregtisë dhe tregtisë.

Në Gjakovë ka shkolla fillore dhe të mesme në të cilat është i mundur arsimi vetem  në gjuhën shqipe, ka një standard të ulët të jetesës që ndikon negativisht në cilësinë e arsimit.

Në vitin 1981, qyteti ishte kryesisht i banuar nga shqiptarët. Pas luftës në vitin 1999, serbët dhe malazezët u larguan nga Gjakova.

 

Kula