Autobusi KOSOVSKA MITROVICA për në NOVI PAZAR nuk kalon nëpër qytete të tjerë ose qendra të mëdha banimi. Autobusi i parë niset në orën 04:30, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 21:30. Distanca e rrugës është rreth 75 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 01 orë dhe 55 minuta më.
Për shkak se autobusi kanon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika. Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. Fatorinot e Autobusit do të bëjnë listën e emrave të udhëtarëve para kalimit të kufirit. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.
Për itenerarin KOSOVSKA MITROVICA to NOVI PAZAR ka linja udhëtimi për ditët:
E hënë
E martë
E mërkurë
E ejte
E premte
E shtunë
E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit ngaKOSOVSKA MITROVICA për në NOVI PAZARjanë:BENKO TOURS 92.

Mitrovica

Pazari I Ri

Pazari i Ri (Novi Pazar) është vendosur 297 km në jug të Beogradit, në pjesën e rrugës së vjetër mbi autostradën Ibar qe çon në Podgoricë dhe Detin Adriatik. Ajo është e vendosur në një luginë të lumienjve Josanicës, Rashkë, Dezevske në një lartësi prej 496 m. Ajo është e rrethuar nga malet e larta Golija dhe Rogozno dhe Plateau Pesters.

Pazari i Ri - Novi Pazari ka një të kaluar të pasur. Një vlerë të veçantë e zonës multikulturore, ku qytetërimet perëndimore dhe monumenteve kane vlera te shumta historike dhe kulturore. Zbulimet arkeologjike tregojnë se kjo zonë ka qenë e banuar që nga Epoka e Gurit përmes Epokës së Hekurit - një gjetje shpella Smolucka. 

Ekonomia sociale nuk funksionon, ndryshe nga sektori privat që është shumë i zhvilluar. Burimi më i madh i Novi Pazarit janë njerëz krijues, i cili gjatë dekadave të fundit, pa ndihmën e askujt, e themeluar një numër të madh të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, numri i të cilëve është mbi 6.000. Mbi 500 kompani private janë të angazhuara në prodhimin e veshjeve, këpucëve dhe mobiljeve, dhe mbesin kryesisht shërbime dhe tregti. Transporti i mallrave dhe transporti i pasagjerëve me më shumë se 2.650 kompani për transportin e mallrave dhe pasagjerëve luajnë një rol të rëndësishëm.

Me burime natyrore dhe njerëzore, si dhe monumentet e shumta kulturore,Pazari i Ri- Novi Pazar ka potencial të madh për zhvillim të qëndrueshëm - prodhimin e ushqimit dhe zhvillimin e të gjitha llojeve të turizmit.

Stacioni i autobusëve Pazari i Ri - Novi Pazar është i vendosur në afërsi të qendrës së qytetit. Sipas përmbajtjes së ofruar nga vizitorët e saj, ajo i përket kategorisë së 3.

 

Informacion i rëndësishëm:

 

Stacioni i autobusëve Novi Pazar - Pazari i Ri

Adresa: Omladinska, 36300 Novi Pazar

Numri i telefonit për informacion: +381 (0) 20 25 963