Autobus od SARAJEVO do IRIG prolazi između ostalog i kroz gradove KONJEVIĆ POLJE, LOZNICA, MALI ZVORNIK, MILIĆI, PALE, PRNJAVOR, RUMA, ŠABAC, ZVORNIK (ovisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 305 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 07 sati i 40 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje SARAJEVO - IRIG postoji za sljedeće dane:
utorak
četvrtak
petak
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od SARAJEVO do IRIG su:Centrotrans Sarajevo.

Sarajevo

Sarajevo ima dvije autobusne stanice: glavnu autobusnu stanicu i stanicu u istočnom dijelu grada, u naselju Lukavica.

Glavna autobusna stanica Sarajevo je smještena u blizini centra grada, nedaleko od glavne željezničke stanice. Ova stanica je polazište većine autobusa koji voze prema ostatku Bosne i Hercegovine, te prema međunarodnim  odredištima poput Hrvatske, Slovenije i zapadne Evrope. Za autobuse koji prometuju prema destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i gradovima u Republici Srpskoj, polazna stanica je Lukavica.

Glavna autobusna stanica u Sarajevu je velika i prostrana. Ima više od 10 perona. Unutar stanice nalaze se kafići i mali restorani, a ispred stanice imaju prodavnice i ćevabdžinica, koja je najprometnije mjesto u tom dijelu grada, jer se može za relativno malo novca dobro najesti. Unutar i ispred stanice se nalaze kiosci. Stanica posjeduje i WC. Stanična usluga naplaćuje se 1 KM. U neposrednoj blizini stanice nalazi se glavna Željeznička stanica.

Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevo

Telefon: +387 33 21 31 00

 

Autobusna stanica Lukavica je smještena u istočnom djelu Sarajeva, stoga ukoliko se nalazite u centru preporučujemo vožnju taksijem ili trolejbusom br.103 ili 107 kojim idete do stanice Dobrinja. Autobuska stanica Lukavica od stanice Dobrinja je udaljena 2 minute pješke. Imajte na umu da vožnja trolejbusom traje dosta dugo i da znaju biti velike gužve. Stoga ukoliko putujete sa prtljagom razmislite o tome da uzmete taxi, koji je relativno jeftin u Sarajevu. Stanica posjeduje natkrivene perone, caffe bar, restoran, prodavnicu i čekaonicu. Izlaz na perone je kontroliran i nije moguć bez vozne karte. Autobusna stanica Istočno Sarajevo radi svaki dan od 05h do 22h.

Adresa: Srpskih vladara 2, 71123, Istočno Sarajevo

Telefon: +387 57 317 377

 

Irig