Autobus od BIJELO POLJE do HAMBURG prolazi između ostalog i kroz gradove BEČ, BEOGRAD, BERANE, BILEFILD, HANOVER, KASEL, KRAGUJEVAC, KRALJEVO, NIRNBERG, NOVI PAZAR, NOVI SAD, REGENZBURG, ROŽAJE, SUBOTICA (ovisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 2167 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan10 sati i 00 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje BIJELO POLJE - HAMBURG postoji za sljedeće dane:
četvrtak

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od BIJELO POLJE do HAMBURG su:BOŽUR.

Bijelo Polje

Bijelo Polje se nalazi u udolini koju presijeca planinska rijeka Lim. Nekada je to zaista bilo polje, s proljeća prekriveno cvjetovima bijele rade, cvijeta koji je i polju i tamošnjem naselju odredio ime – Bijelo Polje. To je i značenje turske riječi  Akovo za naseljeno mjesto, nekada poznatu stanicu Dubrovačkih karavana, koje se zvalo Nikolj–pazar.

Od svih gradova na sjeveru Crne Gore, Bijelo Polje ima najpovoljniji geografski položaj. Nalazi se na raskrižju važnih putova: na pruzi Beograd–Bar, na magistrali koja od Beograda vodi prema moru, dobre su veze Bijelog Polja i prema Pljevljima i Žabljaku, uz kanjon Tare, prema Beranama, Plavu i Rožajama i dalje Ibarskom magistralom prema Srbiji.

Sudeći po arheološkim nalazima na samom području grada, moguće je govoriti o postojanju jedne rimske naseobine na obali Lima, u neposrednoj blizini današnjeg centra Bijelog Polja. U naselju Pruška pronađen je bakarni rimski novčić cara Probusa iz druge  polovice 2. stoljeća. Na lokalitetu latinskog groblja postojale su nadgrobne ploče iz vremena 2. do 3. stoljeća n. e. Negdje pred Drugi svjetski rat, otkriven je na ovom lokalitetu žrtvenik sa natpisom od čvrstog bijelog kamena, podignut rimskom božanstvu Herkulu. Ovaj žrtvenik se danas čuva u crkvi Svetog Nikole u Nikoljcu. Vjerojatno je na području Bijelog Polja u doba Rimljana postojao grad (Municipijum) sa određenom samoupravom.

U općini Bijelo Polje,zbog raseljavanja, danas  živi  15.883 žitelja, po popisu iz 2003 godine.

Hamburg

Hamburg je lučki grad, smješten na sjeveru Njemačke i drugi je po veličini odmah nakon Berlina. Može se slobodno reći da je danas medijski i kulturni centar tog dijela zemlje.

Zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog svjetonazora, grad Hamburg ubraja se u najljepše europske metropole i svojim posjetiteljima nudi gradski i život u prirodi: mnoštvo hotela,restauracija, kazališta i trgovina, otmjene plaže i zelenu obalu reke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti duže od 1200 godina. Tijekom posjete Hamburgu neizostavan je obilazak luke i kompleksa skladišta (Speicherstadt) sa starim mostovima. I samo ovdje možete vidjeti minijaturni svijet čuda, najveću maketu željeznice na svijetu.Za sate ispunjene zabavom pobrinut će se ulica poznata po zabavi, Reeperbahn, s brojnim klubovima, diskotekama, barovima i kafićima. Njemačko hotelijerstvo i smještajni kapaciteti spadaju među vodeće u Europi. Ponuda obuhvata sve od mjesta za kampovanje u prirodnom okruženju pa do luksuznih hotela.