Autobus od PODGORICA do ŽABLJAK prolazi između ostalog i kroz gradove NIKŠIĆ, DANILOVGRAD (zavisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 05:45, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 17:05. Dužina puta je oko 125 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 02 sata i 34 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje PODGORICA - ŽABLJAK postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od PODGORICA do ŽABLJAK :Stanišić DOO Nikšić, RADULOVIĆ PREVOZ, Glušica.

Podgorica

Autobuska stanica Podgorica se nalazi na Trgu Golootočkih žrtava, na 900 m udaljenosti od centra glavnog grada Crne Gore. Sa preko 300 polazaka dnevno, 100 prevoznika i preko milion korisnika usluga godišnje autobuska stanica Podgorica predstavlja najznačajniji autobuski terminal u Crnoj Gori. 
Autobuska stanica se graniči sa Željezničkom, a u neposrednoj blizini stanice se nalaze hotel "Terminus" i veliki šoping centar "Mall of Montenegro". Na stanici se nalazi i turistička agencija "Intours" u kojoj se mogu realizovati brojne turističke usluge: rezervacija hotelskog i apartmanskog smještaja, rent-a-car (Toyota i Kia), kupovina avionskih i brodskih karata i dr.
Brojni sadržaji koji su dostupni putnicima i građanima - kafei, prodavnice, restoran, pošta, banka, rent-a-car, parking, turističke agencije, ATM automati, platni terminal, Wi Fi, javno kupatilo a posebno ljubazno i posvećeno osoblje, čine autobusku stanicu Podgorica "Mjestom dobrih putovanja".
Pored usluga brojnih taksi službi, putnici mogu koristiti i liniju 6 gradskog prevoza (Željeznička stanica - Zlatica) koja vozi u najuži centar grada do hotela "Hilton" , bivši hotel  "Crna Gora" i Crnogorskog narodnog pozorišta

 

Važne informacije

Autobuska stanica Podgorica
Adresa: Trg Golootočkih žrtava 1, 81000 Podgorica
Radno vrijeme: 00:00 - 24:00 h
Broj telefona: +382 (0)20 633 010, 
e-mail: busterminal@t-com.me
web sajt: www.busterminal.me

Informacije:

  •     radno vrijeme: 00:00-24:00
  •     broj telefona: +382 (0)20 620 430

Garderoba: 

  •     radno vrijeme: 06:00-22:00
  •     cijena po komadu prtljaga na svaka započeta 24 h: 2,00€    

S obzirom da je pristup peronima kontrolisan, na perone se ulazi kupovinom autobuske karte ili posebne peronske karte. Cijena peronske karte je 1,00€.

 

Gradski prevoz

  • Linija 6 - Željeznička stanica - Zlatica

 

 

Žabljak

Žabljak je gradsko naselje u opštini Žabljak u Crnoj Gori. Prema popisu iz 2011. bilo je 1723 stanovnika.

Prvi slovenski naziv ovog mjesta bio je Varezina voda. To je zbog izvora pitke vode oko kojeg se naselje i formiralo. Kasnije je dobio novi naziv Hanovi i u njemu su se odmarali trgovački karavani. Ime Žabljak potiče  od žaba koje žive na lokalitetu Otoke i najavljuju proljeće svake godine. Zvanično je dobio ime 1870. godine kada je i postao dio Knjaževine Crne Gore. Tada je i započeta izgradnja crkve Sv. Preobraženja.

Žabljak se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini na Balkanu, na 1.465 metara, i okružuju ga 23 planinska vrha visine od preko 2,300 metara nadmorske visine.

Podzemni vodotok između Žabljačke rijeke i izvora Bijelih vrela, u kanjonu Tare, prirodna je rijetkost. Ovaj vodotok protiče ispod korita Tare, a izvire sa njene druge strane.