Autobus od ROŽAJE do BREMEN prolazi između ostalog i kroz gradove PASAU, DUISBURG, OFFENBACH, NIRNBERG, OSNABRUK, BEČ, DIZELDORF, REGENZBURG, BOHUM, WISBADEN, KELN, MANNHEIM, ESEN, FRANKFURT, LIMBURG AN DER LAHN, DORTMUND, LINZ, HAMM, BILEFILD, HANOVER (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 2291 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan09 sati i 30 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje ROŽAJE - BREMEN postoji za sljedeće dane:
subota

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od ROŽAJE do BREMEN :EURO ŠUNTIĆ.

Rožaje

Bremen

Grad Bremen je grad na sjeverozapadu Njemačke i istovremeno upravno jezgro najmanje savezne pokrajine Bremen (404 km²).

Bremen ima 548.477 stanovnika (2008.) i leži na rijeci Weser, 95 km jugozapadno od Hamburga, 70 km od Sjevernog mora i 53 km Bremerhavena. Važna je putna i željeznička raskrsnica kao i aerodrom.

Poslije Hamburga, Bremen je i najvažnija njemačka luka. Važan je industrijski i trgovački centar (brodogradnja, industrija automobila, aviona, mašina, čelika, duvana, tekstila i dr.; pivare, pržionice kafe, trgovina vinom).

 Bremen je i sjedište brojnih banaka, osiguravajućih društava i berze, ali od 1971. godine i upravni, kulturni i univerzitetski centar .