Autobus od BILEĆA do DERVENTA prolazi između ostalog i kroz gradove JABLANICA, GACKO, PRNJAVOR, DOBOJ, ILIJAŠ, ZENICA, NEVESINJE, SARAJEVO, MOSTAR (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 515 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 11 sati i 15 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje BILEĆA - DERVENTA postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od BILEĆA do DERVENTA :Globtour Međugorje.

Bileća

Derventa

Derventa je naseljeno mjesto i sjedište istoimene opštine u Republici Srpskoj. Prema preliminarnim podacima popisa stanovništva 2013. godine, u naseljenom mjestu Derventi ukupno je popisano 11.076 lica.


Opština Derventa se graniči sa opštinama Brod, Modriča, Doboj, Stanari, Prnjavor i Srbac, a na sjeveru je rijeka Sava koja predstavlja deset kilometara dugu granicu sa Republikom Hrvatskom. Na prostoru površine 517 km2 u pedeset šest sela i gradu Derventi, prije rata živjelo je 56.489 stanovnika. 


Geografski položaj i prirodne karateristike područja opštine Derventa pružaju značajne mogućnosti za razvoj lovnog i seoskog turizma.

Cijela teritorija bogata je divljači niskog lova a obronci Motajice poznati su po srnećoj divljači. I čista i nezagađena rijeka Ukrina koja protiče kroz Derventu bogata je ribom, a u letnjim mjesecima popularno izletište Dervenćana.