Bugojno

Brno

Brno je najprometnija tačka u Južno Moravskom regionu. Pored važne željezničke stanice ima i vlastiti međunarodni aerodrom.

Takođe, posjeduje odličnu cestovnu infrastrukturu, u, i oko grada, te je zbog toga dio regionalnog integrisanog transportnog sistema za prevoz u drumskom saobraćaju. Samim tim je autobuski prevoz povezao, kako gradski, tako i prevoz putnika sa svim većim gradovima u Češkoj Republici.

Brno se nalazi između dva dvorca - Špilberk, dvorac na brdu u centru grada, i Veveri dvorac, odakle se može doći do poznatog rezervoara Brno. Akumulacija je izgrađena 1930.godine pregrađivanjem rijeke Svratka.

Brno je grad sa zanimljivom arhitekturom u rasponu od srednjeg vijeka do modernog doba. Njegove zgrade čine jednu od vodećih zbirki urbane arhitekture u Evropi.

Brno je drugi najvažniji centar obrazovanja u zemlji. Čuveni je univerzitetski grad s više od 86 000 studenata, na 34 fakulteta, koji su organizovani u tri Univerzitetske cjeline.

Predavanja na Masaryk Univerzitetu, i, Brno Univerzitetu tehnoloških nauka, su otvorena za javnost, tako da je moguće svratiti i doživjeti duh studentskog života.

Brno je grad istraživanja i inovacija sa mnogim poslovnim inkubatorima i naučnim centrima, kao što je istraživački centar CEITEC, gdje su smještene važne katedre, laboratorije i kabineti, čuvenog Brno Univerziteta.

Dinamičan razvoj Brna kao centra industrije, trgovine, nauke i informacijske tehnologije, je uzrok velikih dnevnih migracija stanovnika, pa je shodno tim potrebama bilo nužno dobro organizovati gradski i međugradski prevoz putnika.