Busticket4.me Vam pomaže da jednostavno pretražite, uporedite i kupite kartu/e za odgavarajući autobus na relaciji od SARAJEVO do WIESBADEN.

Dužina puta je oko 1785.00km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 24 sata.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika, koji nude brz i efikasan prevoz po povoljnoj cijeni.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.

Red vožnje od SARAJEVO do WIESBADEN postoji za sljedeće dane:

  • Ponedeljak
  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja

Autobuski prevoznik koji saobraća na relaciji od SARAJEVO do WIESBADEN je : BIG-SIM Halilović.

Sarajevo

Sarajevo ima dvije autobuske stanice: glavnu autobusku stanicu i stanicu u istočnom dijelu grada, u naselju Lukavica.

Glavna autobusa stanica Sarajevo je smještena u blizini centra grada, nedaleko od glavnog željezničkog kolodvora. Ova stanica je polazište većine autobusa koji voze prema ostatku Bosne i Hercegovine, te prema međunarodnim poput Hrvatske, Slovenije i zapadne Evrope. Za autobuse koji prometuju prema destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i gradovima u Republici Srpskoj polazna stanica Lukavica.

Glavna autobuska stanica u Sarajevu je velika i prostrana. Ima više od 10 perona. Unutar stanice nalaze se kafići i mali restorani, a ispred stanice imaju prodavnice i ćevabdžinica koja je najprometnije mjesto u tom dijelu grada, jer se može za relativno malo novca dobro najesti. Unutar i ispred stanice se nalaze kiosci. Stanica posjeduje i WC. Stanična usluga naplaćuje se 1 KM. U neposrednoj blizini stanice nalazi se glavna Željeznička stanica.

Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevo

Telefon: +387 33 21 31 00

 

Autobuska stanica Lukavica je smještena u istočnom djelu Sarajeva, stoga ukoliko se nalazite u centru preporučamo vožnju taksijem ili trolejbusom br.103 ili 107 kojim idete do stanice Dobrinja. Autobuska stanica Lukavica od stanice Dobrinja je udaljena 2 minute pješke. Imajte na umu da vožnja trolejbusom traje dosta dugo i da znaju biti velike gužve. Stoga ukoliko putujete sa prtljagom razmislite o tome da uzmete taxi, koji je relativno jeftin u Sarajevu. Stanica posjeduje natkrivene perone, caffe bar, restoran, prodavnicu i čekaonicu. Izlaz na perone je kontrolisan i nije moguć bez vozne karte. Autobuska stanica Istočno Sarajevo radi svaki dan od 05h do 22h.

Adresa: Srpskih vladara 2, 71123, Istočno Sarajevo

Telefon: +38757317377

 

Wiesbaden

Visbaden (njem. Wiesbaden) je glavni grad njemačke savezne države Hesen, i poslije Frankfurta na Majni drugi po veličini grad u državi. Grad je jedna od najstarijih banja u Evropi sa 26 izvora vrele i jednim izvorom hladne mineralne vode.

Ovaj grad je najveći u regiji Rajngau. Leži na desnoj obali rijeke Rajne. Sa gradom na drugoj obali Rajne, Majncom, Visbaden čini zajedničku urbanu cjelinu. Površina grada je 204 km². Sjeverno je šumska zona (27,4% površine).

Visbaden je sa sjevera zaštićen planinom Taunus i zato ima jednu od najtoplijih klima u Njemačkoj. Srednja godišnja temperatura je 9,5 °C.

Visbaden je postao prijestonica vojvodstva Nasau 1815. Najveći dio centra grada je izgrađen u periodu od 1850. do Prvog svjetskog rata. U ovo doba u Visbaden su dolazili mnogi bogataši koji su investirali u izgradnju. Među poznatim gostima Visbadena iz ovog doba su: Johan Gete, Fjodor Dostojevski, Rihard Vagner i Johanes Brams. U ovom gradu je umro i njemački putopisac Bernhard Švarc

Visbaden je bio relativno pošteđen od bombardovanja u Drugom svjetskom ratu. Tada je uništeno oko 30% grada. Arhitektura Visbadena je sačuvala stilsko jedinstvo i sastoji se iz građevina u stilu klasicizma, istoricizma i jugendstila. Glavnim gradskim trgom, Dvorskim trgom (Schlossplatz), dominiraju palata vojvoda od Nasaua iz 1840. i nova gradska vijećnica.