Autobus od LUXEMBOURG do PODGORICA ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 2341 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan10 sati i 30 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje LUXEMBOURG - PODGORICA postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
četvrtak

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od LUXEMBOURG do PODGORICA :Simon Voyages.

Luksemburg

Podgorica

Autobuska stanica Podgorica se nalazi na Trgu Golootočkih žrtava, na 900 m udaljenosti od centra glavnog grada Crne Gore. Sa preko 300 polazaka dnevno, 100 prevoznika i preko milion korisnika usluga godišnje autobuska stanica Podgorica predstavlja najznačajniji autobuski terminal u Crnoj Gori. 
Autobuska stanica se graniči sa Željezničkom, a u neposrednoj blizini stanice se nalaze hotel "Terminus" i veliki šoping centar "Mall of Montenegro". Na stanici se nalazi i turistička agencija "Intours" u kojoj se mogu realizovati brojne turističke usluge: rezervacija hotelskog i apartmanskog smještaja, rent-a-car (Toyota i Kia), kupovina avionskih i brodskih karata i dr.
Brojni sadržaji koji su dostupni putnicima i građanima - kafei, prodavnice, restoran, pošta, banka, rent-a-car, parking, turističke agencije, ATM automati, platni terminal, Wi Fi, javno kupatilo a posebno ljubazno i posvećeno osoblje, čine autobusku stanicu Podgorica "Mjestom dobrih putovanja".
Pored usluga brojnih taksi službi, putnici mogu koristiti i liniju 6 gradskog prevoza (Željeznička stanica - Zlatica) koja vozi u najuži centar grada do hotela "Hilton" , bivši hotel  "Crna Gora" i Crnogorskog narodnog pozorišta

 

Važne informacije

Autobuska stanica Podgorica
Adresa: Trg Golootočkih žrtava 1, 81000 Podgorica
Radno vrijeme: 00:00 - 24:00 h
Broj telefona: +382 (0)20 633 010, 
e-mail: busterminal@t-com.me
web sajt: www.busterminal.me

Informacije:

  •     radno vrijeme: 00:00-24:00
  •     broj telefona: +382 (0)20 620 430

Garderoba: 

  •     radno vrijeme: 06:00-22:00
  •     cijena po komadu prtljaga na svaka započeta 24 h: 2,00€    

S obzirom da je pristup peronima kontrolisan, na perone se ulazi kupovinom autobuske karte ili posebne peronske karte. Cijena peronske karte je 1,00€.

 

Gradski prevoz

  • Linija 6 - Željeznička stanica - Zlatica