Autobus od DORTMUND do DUISBURG ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Prvi autobus kreće u 06:00, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 06:45. Dužina puta je oko 60 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 sat i 15 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje DORTMUND - DUISBURG postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od DORTMUND do DUISBURG :Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o, SemiTimeS UG.

Dortmund

Dortmund je grad u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, ima 590 hiljada stanovnika, te je sedmi po veličini grad u Njemačkoj i 34. u Evropskoj uniji. Grad je poznat po nazivu "zelena metropola" jer gotovo polovinu teritorije čine šume, poljoprivredna područja i prostori sa prostranim zelenim parkovima kao što su Vestfalenpark i Rombergpark.

Dortmund se kao i svi ostali gradovi Sjeverne Rajne-Vestfalije nalazi pod uticajem maritimnosti, što se ogleda u blagim zimama. Ima umjereno toplu vlažnu klimu sa prosječnom temperaturom najtoplijeg mjeseca od 24°C, dok temperatura najhladnijeg mjeseca ne prelazi ispod -3°C.

Grad je dio konurbacije Rur - niza povezanih gradova u zapadnom dijelu Njemačke uz rijeke Rajnu i Rur koji se proteže od Bona i Kelna do Dortmunda i Hama. Konurbacija Rur sastoji se od mnogo samostalnih gradova koji su međusobno povezani i u stvarnosti funkcionišu kao jedan grad. U prostoru Rura postojala su značajna nalazišta uglja, koja su bila temelj razvoja industrije.

Najpoznatija crkva u gradu je romaničko-gotička crkva sv. Reinolda (Reinoldikirche). Značajne su i crkve sv. Petra i sv. Marije. U gradu postoji mnogo parkova, najznačajniji je Signal Iduna Park u kojem se nalazi stadion fudbalskog kluba Borusia. Dortmund je industrijski centar, te u njemu postoje mnogi spomenici industrijske arhitekture (dio Evropske rute industrijske baštine).

Duizburg

Duizburg (njem. Duisburg) je grad u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija u zapadnom dijelu Rurske oblasti. Ima najveću kontinentalnu luku u Evropi. Opština ima 502.522 stanovnika (2005). Grad je poznat po čeličanama. Oko 34,4% čelika u Njemačkoj proizvodi se u Duizburgu.

Duizburg ima najveću kontinentalnu luku na svijetu. Preveze se 40 miliona tona tereta sa 20.000 brodova. Luka ima površinu od 7,4 km². Povezan je dobro sa auto-putevima i sa željeznicom.

Pored Dizeldorfa, Duizburg je sjedište Njemačke opere na Rajni, jedne od najvećih opera u Njemačkoj. Duizburški filharmonijski orkestar uživa međunarodni ugled.

Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 33 metra. Površina opštine iznosi 232,8 km².