Autobus od LINZ do KUMANOVO ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 1213 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 15 sati i 40 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje LINZ - KUMANOVO postoji za sljedeće dane:
srijeda
petak

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od LINZ do KUMANOVO :EURO BUS.

Linc

Linc je grad smješten u sjevernom dijelu Austrije, u pokrajini Gornja Austrija.

Prostire se na površini od 96,5 kilometara kvadratnih, a, u njemu živi oko 190 hiljada stanovnika.

Linc je treći grad po veličini u Austriji, odmah iza Beča i Graca.

Linc je osnovan od strane Rimljana, a, vjekovima je bio značajni trgovački centar i sjedište raznih oblasnih gospodara, koji su se smjenjivali.

Tokom vladavine Habzburškog cara Fridriha III, u XV vijeku, Linc postaje prijestonica carstva.

Značajni stanovnici Linca bili su, poznati njemački astronom Johan Kepler, kao i vođa nacističke Njemačke, Adolf Hitler.

 

Lincu ne nedostaje turističkih znamenitosti, čak ih ima više nego bi se moglo očekivati od grada te veličine i broja stanovnika. To su:

- Mariendom, najveća crkva u Austriji. Neo - gotska arhitektura je posebno impresivna po crkvenoj kuli. Otvorena je 1924. godine, a, u nju stane 20 hiljada ljudi.

- Hauptplatz, najveći gradski trg u Evropi. Na trgu se nalazi i "stub kuge", podignut u znak sjećanja na stradale od ove, tada, opake bolesti.

- Crkva Svetog Martina, najstarija austrijska crkva. Neki njeni dijelovi potiču iz sredine VIII vijeka.

- Zamak Linc koji je sagrađen 799. godine. U njemu je danas smješten muzej sa stalnom postavkom starog oružja, instrumenata, novca i drugih predmeta.

- Mozarthaus, kuća Grofa Tuna, u kojoj je tokom 1783. godine Mocart komponovao svoju Linc simfoniju.

- Lentos art museum, najznačajniji muzej moderne umjetnosti na prostoru Austrije. U njemu stalnu postavku čini oko 1 500 eksponata iz oblasti slikarstva, vajarstva i fotografije.

- Na oko 20 km istočno od Linca nalazi se Mathauzen - koncentracioni logor iz Drugog svjetskog rata, i, svjedok je tragičnih događaja koji su se tu dogodili.

Linc je udaljen 30 km od češke granice i 200 km od Beča. Upravo zbog svog položaja - saobraćajnog čvorišta iz kojeg se lako dođe i do Njemačke, sa svim destinacijama je povezan željeznicom i autobuskim prevozom putnika. 

Kumanovo

Kumanovo je sa nekih 70 000 stanovnika treći grad po veličini odmah iza Skoplja i Bitolja u Sjevernoj Makedoniji. Za Kumanovo su vezani važni trenuci srpske istorije pogotovo za vrijeme Balkanskog rata.

Kumanovo predstavlja kulturni centar manjina, u kojem se sudaraju srpska, makedonska, turska i ostale kulture. Kroz Kumanovo prolazi pruga koja ga povezuje sa Skopljem i Srbijom. Mogu se vidjeti i probati velik broj domaćih jela raznih kultura.