Autobus od DIZELDORF do PODUJEVO ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 1550 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan07 sati i 00 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje DIZELDORF - PODUJEVO postoji za sljedeće dane:
utorak
petak

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od DIZELDORF do PODUJEVO :Barileva turist Priština.

Dizeldorf

Dizeldorf (njem. Düsseldorf) je glavni grad  pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Dizeldorf leži u srcu najveće njemačke aglomeracije Rajna-Rur u kojoj živi 11-13 milona stanovnika. Sam grad ima 580.250 stanovnika (stanje 30. juna 2006), i po tome je deveti najveći grad zemlje.

Najviša tačka Dizeldorfa je na nadmorskoj visini od 165 metara, dok je najniža tačka na obali Rajne: 28 metara. Srednja nadmorska visina je 38 metara.. Površina opštine iznosi 217,2 km². Dizeldorf se većim dijelom nalazi na desnoj obali Rajne (217 km² na desnoj, 13 km² na lijevoj obali), na mjestu gdje se u nju uliva rijeka Disel. Sama riječ Dizeldorf znači „selo na Diselu“.

U gradu je sjedište mnogih velikih kompanija: Henkel (hemija), E.ON (energija), Rajnmetal (metalurgija), Vodafon (telekomunikacije), LTU (aero-transport) itd. U gradu posluje preko 5000 stranih kompanija. Tu je prisutno i 170 banaka, od toga 50 stranih. Poslovni toranj Arag je visok 124,9 metara. U Dizeldorfu živi kolonija od 7000 Japanaca, najveća u Evropi.

Podujevo