Autobus od SALZBURG do ULM prolazi između ostalog i kroz gradove MINHEN (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 287 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 03 sata i 40 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje SALZBURG - ULM postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od SALZBURG do ULM :ČRNJA TOURS d.o.o. Rovinj.

Salcburg

Ulm

Ulm je grad u njemačkoj Bundesland Baden-Württemberg pokrajini, smješten na rijeci Dunav. Grad, čije se stanovništvo procjenjuje na 120.000 (2006), te je administrativni centar Alb-Donau okruga. Ulm, osnovan oko 850. je bogate istorije i tradicije kao bivši Slobodni grad . Danas je privredno sjedište, zbog svoje raznolike industrije, te je sjedište univerziteta (univerzitet u Ulmu je osnovan1967).

Međunarodno, Ulm je prvenstveno poznat po crkvi s najvišim zvonikom u svijetu, po gotičkoj katedrali (Ulm Minster), a poznato je i kao kao mjesto rođenja Alberta Ajnštajna.

Ulmova javna biblioteka (Stadtbibliothek Ulmu)ima preko 480.000 štampanih medija. Grad ima javno pozorište,  dramske, operske i baletske produkcije, nekoliko manjih pozorišta i stručni filharmonijski orkestar.