Autobus od KUMANOVO do ULM ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 1480 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 22 sati i 15 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje KUMANOVO - ULM postoji za sljedeće dane:
srijeda
subota

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od KUMANOVO do ULM :EURO BUS.

Kumanovo

Kumanovo je sa nekih 70 000 stanovnika treći grad po veličini odmah iza Skoplja i Bitolja u Sjevernoj Makedoniji. Za Kumanovo su vezani važni trenuci srpske istorije pogotovo za vrijeme Balkanskog rata.

Kumanovo predstavlja kulturni centar manjina, u kojem se sudaraju srpska, makedonska, turska i ostale kulture. Kroz Kumanovo prolazi pruga koja ga povezuje sa Skopljem i Srbijom. Mogu se vidjeti i probati velik broj domaćih jela raznih kultura.

Ulm

Ulm je grad u njemačkoj Bundesland Baden-Württemberg pokrajini, smješten na rijeci Dunav. Grad, čije se stanovništvo procjenjuje na 120.000 (2006), te je administrativni centar Alb-Donau okruga. Ulm, osnovan oko 850. je bogate istorije i tradicije kao bivši Slobodni grad . Danas je privredno sjedište, zbog svoje raznolike industrije, te je sjedište univerziteta (univerzitet u Ulmu je osnovan1967).

Međunarodno, Ulm je prvenstveno poznat po crkvi s najvišim zvonikom u svijetu, po gotičkoj katedrali (Ulm Minster), a poznato je i kao kao mjesto rođenja Alberta Ajnštajna.

Ulmova javna biblioteka (Stadtbibliothek Ulmu)ima preko 480.000 štampanih medija. Grad ima javno pozorište,  dramske, operske i baletske produkcije, nekoliko manjih pozorišta i stručni filharmonijski orkestar.