Autobus od CIRIH do NOVI VINODOLSKI ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 0 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 11 sati i 35 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje CIRIH - NOVI VINODOLSKI postoji za sljedeće dane:
utorak
četvrtak
petak
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od CIRIH do NOVI VINODOLSKI :Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o.

Cirih

Da je Švajcarska zemlja koju s pravom nazivaju domovinom mliječne čokolade govori podatak da svaki stanovnik pojede više ove čarobne poslatice nego stanovnik bilo koje druge zemlje. Njemački, Italijanski, Francuski i Retromanski su zvanični jezici. Najviše se ponose satovima, čokoladama, sirevima kao i pedantnošću svojih građana.

Cirih glavni grad kantona koji broji nešto više od milion stanovnika, ima oko 400.000 stanovnika. Prema istraživanju 2006. godine proglešen je za mjesto sa najboljim kvalitetom života. Na obali jezera Cirih, gdje rijeka Limat ističe iz jezera, Cirih se od alpskog gradića pretvorio u metropolu, centar istoimenog kantona, gdje se čuju svi svjetski jezici. Od mjestašca u podnožju brda Utilberg, gdje je Johana Špri napisala jednu od najljepših dječijih knjiga,“Hajdi“, sada je finansijska prestonica Švajcarske i globalno bankarsko tržište. Jedan od prvih gradova u Evropi koji je počeo da uvozi vunu, svilu i lan. Danas je jedan od najuspješnijih poslovnih centara Evrope.

Cirih ima umjereno kontinentalnu klimu sa proječnom gogišnjom temperaturom od 9 °C. Vjetrovi sa zapada posebno utiču na klimu i donose padavine. Najhladniji mjesec je januar sa prosječnom temperaturom od 0,2 °C, dok je najtopliji jul sa prosječnom temperaturom od 17 °C.

Šta posjetiti u Cirihu

Lindenhof, veliki park, nulta tačka Ciriha. Ljudi ovdje nerijetko igraju šah dok zagrljeni parovi sjede na klupama ili zidićima i uživaju u pogledu na rijeku Limat. Ovdje je primljeno hrišćanstvo, započet pokret reformacije.

Crkva Fraumunster, osnovana u IX vijeku. Ovdje su aristokratske žene živjele i sve do reformacije imale isključivo pravo da kuju novac. Pored elegantnog tornja ova crkva je posebno privlačna po vitraži slavnog umjetnika Marka Šagala iz 1970. godine.

Crkva svetog Perta je posebna po tome što ima najveći brojčanik na svijetu, čiji prečnik iznosi 8.64 metra.

Grosminster, romanička crkva iz 11. vijeka čiji su tornjevi prepoznatljiv detalj grada. Prema legendi, crkvu je gradio Karlo Veliki. Do vrha tornja je 187 stepenika, odakle se pruža pogled na cijeli grad.

Muzej igračaka gdje se može vidjeti kakvim su se igračkama igrala djeca od 18. do sredine 20.vijeka.

Muzej umjetnosti u kojem se mogu vidjeti djela velikih umjetnika poput Picasa, Munaka i Šagala.

Muzej Atal, muzej gdje su smeštene prave kosti dinosaurusa.
 

Novi Vinodolski