Autobus od LOZANA do KUTINA ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 946 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 18 sati i 30 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje LOZANA - KUTINA postoji za sljedeće dane:
četvrtak
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od LOZANA do KUTINA :Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o.

Lozana

Prestonica švajcarskog kantona Vaud nalazi se na Ženevskom jezeru, u neposrednom susedstvu svetskih mondenskih centara Ženeve, Montrea i Veveja. Lozana je živopisan studentski grad, turistička atrakcija, i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva velika univerziteta.

Lozana je u francuskom jezičkom području, ali većina ljudi govori i švajcarsko-nemački i italijanski. S obzirom da se u školama uči engleski, ovde sasvim sigurno nećete imati problema sa sporazumevanjem.

Prvo naselje na lozanskom brdu je nastalo još u kamenom dobu, a istorijski podaci govore o rimskom vojnom kampu Lausanna koji se nalazio u samom podnožju današnjeg centralnog brda bliže jezeru, na mestu sadašnjeg sela Vidy.

U Srednjem veku grad se polako pomerao ka brdu odakle ga je bilo lakše braniti, i ubrzo je počeo da mu raste značaj kao mestu koje se nalazi na važnom putu između Italije i severnog mora. To je bio prvi veliki grad severno od planinskog prevoja St. Bernard.

Godine 1538. Vojvoda Savojski je izgubio Lozanu, i ona je pala pod vlast kantona Bern, što je sve bio deo taktike da se ojača jugozapadna granica. Tako je i ostalo sve do kraja 18. veka kada je Lozana ponovo stekla nezavisnost nakon invazije Napoleona Bonaparte na Bern. Na kraju, 1803. grad je primljen u članstvo švajcarske konfederacije, kao glavni grad kantona Vaud.

U poslednjih 150 godina, ceo pojas od Lozane do grada Montreux, (Švajcarska rivijera) postao je stecište pisaca, umetnika, i muzičara, od Šelijevih do Lorda Bajrona. Urbana legenda kaže da je Frankenštajn napisan baš ovde. Ovde su obitavali i Ernest Hemingvej, koji je tu provodio zimski odmor u vreme kada je pisao Pokretni praznik, kao i Čarli Čaplin, koji je od sredine 1930ih živeo u gradu Vevey.

Kutina