Autobus od VELES do BITOLA ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 101 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 sat i 50 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje VELES - BITOLA postoji za sljedeće dane:
subota

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od VELES do BITOLA :Lasta Beograd.

Veles

Veles se nalazi u središnjem dijelu Sjeverne Makedonije. Ime je dobio 7. vijeka kada su Sloveni doselili na Balkansko poluostrvo. Veles na slovenskom znači „u šumi“ - zbog gustih šuma koje su okruživale.

Rijeka Vardar protiče kroz Veles i dijeli grad na istočni i zapadni.

Klima u Velesu je kontinentalna. Nalazi se na nadmorskoj visini od 210m.

Veles je grad u kome je otvorena prva škola makedonskoj jezika. Takođe u ovom gradu, nalaze se prvi muzej, prva biblioteka, prva gimnazija, prva muzička škola.

Udaljenost od Skoplja do Velesa je 55km.

Bitolj

Bitola je grad u jugozapadnom djelu Sjeverne Makedonije sa mnoštvom istorije iza sebe. Grad je imao mnogo imena kroz vjekove, sadašnje ime je nastalo od reči Obumel što u prevodu znači manastir.

Grad je okružen planinama Baba i Nidze, i nalazi se na 13km severno od granice sa Grčkom. Bitolj je administrativni, kulturni, ekonomski i naučni centar. Takođe je predstravljao važnu putno-trgovačku vezu između Jadranskog  i Egejskog mora, kao i jednu od veza između Balkana i  srednjom Evropom. Grad ima brojna diplomatska predstavništva stranih zemalja, a i poznat je kao grad Konzula.

Njegova istorije je bogata i živopisna i jedna je od najstarijih u Evropi, a za vrijeme Jugoslavije bio je jedan od kulturnih centara.