Autobus od VELES do RESEN prolazi između ostalog i kroz gradove BITOLA (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 162 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 02 sata i 25 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje VELES - RESEN postoji za sljedeće dane:
subota

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od VELES do RESEN :Lasta Beograd.

Veles

Veles se nalazi u središnjem dijelu Sjeverne Makedonije. Ime je dobio 7. vijeka kada su Sloveni doselili na Balkansko poluostrvo. Veles na slovenskom znači „u šumi“ - zbog gustih šuma koje su okruživale.

Rijeka Vardar protiče kroz Veles i dijeli grad na istočni i zapadni.

Klima u Velesu je kontinentalna. Nalazi se na nadmorskoj visini od 210m.

Veles je grad u kome je otvorena prva škola makedonskoj jezika. Takođe u ovom gradu, nalaze se prvi muzej, prva biblioteka, prva gimnazija, prva muzička škola.

Udaljenost od Skoplja do Velesa je 55km.

Resen

Resen mali grad u južnom dijelu Sjeverne Makedonije. Resen je središte istoimene opštine Resen.
 

Nalazi se na 880m nadmorske visine, gdje vlada planinska klima. Prema zadnjem popisu iz 2002 godine, opština Resen broji 16.825 stanovnika, od čega većinu čine Makedonci 76.1%, posle njih su najbrojniji Turci i Albanci. U blizini se nalazi Prepensko jezero, koje je ujedno i drugo jezero po veličini u  Makedoniji.

Postoji legenda da je nekada davno još prije turske vladavine kralj Marko lutajući obalom jezera Prespa sanjao da vidi jezero mala Prespa koje se nalazi u današnjoj Grčkoj. Popeo se na stijenu kako bi imao bolji pogled, danas je to mjesto poznato kao Markovo stopalo u Dolno Dupeni.