Alexa Certify

Kako mogu da kupim kartu na BusTicket4.me?

Kako mogu da kupim kartu na BusTicket4.me?

1.  Pretražite autobuske redove vožnje za željeni polazni i dolazni grad, datum polaska, broj putnika i vrstu karte (jedan smer ili povratna).

Naslovna strana - modul pretrage polazaka

2.  Od ponuđenih autobuskih linija izaberite liniju koja Vam najviše odgovara imajući u vidu vreme polaska, cenu, autobuskog prevoznika i rutu linije. Kako biste lakše našli odgovarajući polazak, na raspolaganju su vam opcije sortiranja polazaka po ceni i vremenu polazaka. Takođe, polaske možete izdvojiti i po prevoznicima kao i po karakteristikama autobusa (klima, toalet, wifi i dr.). Klikom na dugme “Kupi kartu” ili “Izaberi polazak” (u slučaju da želite da kupite povratnu kartu sa određenim datumom polaska, tzv. "zatvorenu povratnu kartu" - slika desno) birate željenu autobusku liniju.

Spisak polazaka za autobuske linije

3.  Popunite podatke o kupcu, putniku i samoj kupovini u prozoru koji će vam se prikazati nakon što ste odabrali polazak. Najpre je potrebno da popunite podatke o kupcu. Imajte na umu da je polja "Ime i prezime" i "Unesite e-mail" obavezno popuniti. Ovde možete dodati još putnika ili izbrisati već unete podatke o putnicima.

 

4.  Na kraju, izaberite metod plaćanja u istoimenoj sekciji i kupite kartu. Na raspolaganju su vam opcije "Online" i "Offline" plaćanja.

Metod plaćanja

5.   Prilikom plaćanja karticom ("Online plaćanje") bićete preusmereni na stranu naše banke (naš processor plaćanja). Na ovoj strani izvršićete plaćanje.

Plaćanje - banka

6.  U slučaju da odaberete opciju "Offline" plaćanja, sistem će izvršiti rezervaciju sedišta koje ste odabrali, prikazati vam podatke o putovanju i dati vam primer za popunjavanje uplatnice, kako biste mogli platiti kartu u vašoj najbližoj banci ili pošti.

Uplatnica

7.  Nakon što sistem dobije potvrdu da je karta plaćena, biće vam poslata potvrda o uspešno obavljenoj kupovini karte na portalu busticket4.me, zajedno sa linkom na elektronsku kartu, koju morate odštampati i pokazati u autobusu.

U vezi sa "Offline" plaćanjem, važno je da znate da:
  1. rezervacija važi 48h,
  2. ne možete rezervisati sedište za polaske u narednih 48h u odnosu na trenutak vaše kupovine
  3. offline plaćanje je moguće izvršiti u bankama i poštama na teritoriji Republike Crne Gore i Republike Srbije.