Брчко

Брчко је град на северу Босне и Херцеговине. Административно је седиште Брчко дистрикта. Према подацима пописа становништва 2013. године, у граду Брчко је пописано 43.859 лица, а у целом дистрикту Брчко 93.028 лица.
Град Брчко је смештен у Посавини, на десној обали реке Саве, односно на ушћу њене десне притоке Брке, на 96 метара надморске висине.
Источно од града простире се плодна Семберија, а западно је Посавина, док се петнаестак километара јужно од града дижу обронци планине Мајевице.
Град је важан транзитни центар и кроз њега пролази најважнија путна комуникација која повезује западни с источним делом Републике Српске те централни део Федерације БиХ са Хрватском и Посавским кантоном.
Поред веома значајних копнених комуникација, Брчко има и савремено опремљену луку на реци Сави, која се уклапа у јединствени пловни пут од Црног до Северног и Балтичког мора.
Брчко има значајне индустријске капацитете.

 

Hamburg

Hamburg je lučki grad, smešten na severu Nemačke i drugi je po veličini odmah nakon Berlina. Može se slobodno reći da je danas medijski i kulturni centar tog dela zemlje.

Zbog svog primorskog šarma i kosmopolitskog duha, grad Hamburg ubraja se u najlepše evropske metropole i svojim posetiocima nudi gradski i život u prirodi: mnoštvo hotela,restorana, pozorišta i trgovina, otmene plaže i zelenu obalu reke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske istorije duže od 1200 godina. Tokom posete Hamburgu neizostavan je obilazak luke i kompleksa skladišta (Speicherstadt) sa starim mostovima. I samo ovde možete videti minijaturni svijet čuda, najveću maketu željeznice na svijetu.Za sate ispunjene zabavom pobrinut će se ulica poznata po zabavi, Reeperbahn, s brojnim klubovima, diskotekama, barovima i kafićima. Njemačko hotelijerstvo i smještajni kapaciteti spadaju među vodeće u Evropi. Ponuda obuhvata sve od mjesta za kampovanje u prirodnom okruženju pa do luksuznih hotela.