Аутобус од ČAZMA до КАРЛСРУЕ пролази између осталог и кроз градове MINHEN, ŠTUTGART, ULM, ЗАГРЕБ, ФОРЦХАЈМ (зависно од руте линије). На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 888 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 15 сати и 00 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње ČAZMA - КАРЛСРУЕ постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од ČAZMA до КАРЛСРУЕ су:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o.

Čazma

Карлсруе

Карлсрухе је са око 296.000 становника (2012) по величини други град савезне покрајине Баден-Њüрттемберг, седиште је окружне управе Карлсрухе те управе регије Миттлерер Оберрхеин (Средња горња долина Рајне). На западу граничи са савезном покрајином Фалачко Порајње, Рајна је граница измеду ових двеју савезних држава. Карлсрухе лежи у тринационалној регији Оберрхеин: Елзас у Француској, јужни и средњи Баден те јужно Фалачко Порајње у Немачкој и швајцарски кантони Басел-град, Басел-покрајина, Јура, Солотхурн и Ааргау; 5,9 милиона становника на 21.550км² површине.
Карлсрухе је планирани град (енгл. Нењ Тоњн) шта значи да је град изграђен на темељу плана, све улице и грађевине су изграђене истовремено, на простору који је пре градње био потпуно празан. У центру града се налази барокни дворац од којег се улице шире у облику лепезе или зрака сунца, одатле надимак - Фäцхерстадт (Град лепезе). Карлсрухе је познат као резиденција права, у њему се налазе Врховни и Уставни суд Савезне Републике Немачке.