Alexa Certify

BLOG

Podgorica

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/podgorica-29993-750x250.jpg

Podgorica

Туристичке дестинације , 0 Коментара Apr 18, 2016

Dođite, upoznajte i zavolite Podgoricu, grad prirodnih raznolikosti i kontrasta, ali istovremeno dinamičan i urban grad, sa bogatim kulturnim nasljeđem i modernom arhitekturom. 

Podgorica je grad koji se odlikuje harmonijom tradicionalnih i modernih arhitektonskih stilova, te skladom u spoju starog i novog, sa pažnjom ćete ga istraživati i doživjeti na više načina. Uživaćete upoznajući Glavni grad Crne Gore i njegovu bogatu kulturnu baštinu, arheološke lokalitete Duklju i Medun, ili Staru Varoš i Sahat kulu, Tvrđavu Ribnicu. Isto tako, ne propustite priliku da otkrijete prirodne atrakcije, odnosno, veličanstvene kanjone Morače i Cijevne, čari planinskog kampovanja, rekreacije i planinarenja u Kučkim planinama, obilazak panormaske rute i vidikovaca ili jednostavno uživate u kupanju u ledničkim jezerima i planinskim odrazima u njima. Poseban ugođaj predstavlja krstarenje Skadarskim jezerom, posmatranje jezerskih pejzaža ili medtiranje na obalama jedne od pet gradskih rijeka u ovom svojevrsnom "gradu na vodama". 

Podgorica je moderan i mlad evropski grad koji se može pohvaliti vrhunskim sportistima i talentovanim umjetnicima, raznolikom kuhinjom i kvalitetnim vinima. Gastro ponudu čini spoj mediteranske i kontinentalne nacionalne kuhinje i bogata vinska ponuda autohtonih vina vrhunskog kvaliteta. 

Podgorica je smještena u centralnom dijelu Crne Gore i kao njen glavni grad predstavlja administrativni, privredni, kulturni i univerzitetski centar države. Idealna pozicija, laka dostupnost i povoljna umjerena klima pogoduju posjeti gradu tokom čitave godine, te čine Podgoricu privlačnom destinacijom za sve profile posjetilaca.

Podgorica je otvoren i dinamičan grad, centar dešavanja i dobre zabave. Bilo da prošetate centrom grada, popijete podnevnu kafu u sunačanoj bašti nekog lokala ili veče provedete u diskoteci ili klubu, osjetićete atmosferu i puls grada koji je interesantan i danju i noću.

Autor: Turistička organizacija Podgorice

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА