Autobus od PETROVAC do KRAGUJEVAC prolazi između ostalog i kroz gradove BIJELO POLJE, BUDVA, ČAČAK, KOLAŠIN, MOJKOVAC, MRČAJEVCI, PODGORICA, POŽEGA, PRIJEPOLJE, UŽICE (ovisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 488 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 11 sati i 25 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje PETROVAC - KRAGUJEVAC postoji za sljedeće dane:
utorak
četvrtak
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od PETROVAC do KRAGUJEVAC su:JADRAN LINE.

Petrovac

Kragujevac

Kragujevac je sa 179.417 žitelja na teritoriju Grada, prema popisu iz 2011, četvrti grad po veličini u Srbiji , i središte Šumadijskog okruga, a nalazi se oko 120 kilometara južno od Beograda. Kragujevac je bitan gospodarski, kulturni, obrazovni i zdravstveni centar Šumadije, Pomoravlja i susjednih regija.

Do 1990. godine Kragujevac je bio 5. grad po razvijenosti u SFRJ odmah poslije slovenačkih gradova. Početkom 1990.ih godina grad postaje jedan od siromašnijih gradova u Srbiji. Danas je Kragujevac ponovno jedan od najjačih administracijskih, kulturnih, financijskih, industrijskih i političkih centara u Srbiji.

Zahvaljujući željezničkom i cestovnom prometu, Kragujevac je povezan sa Beogradom, Nišom, Kraljevom, Čačkom i drugim gradovima.

Međugradski i gradski prijevoz na teritoriju grada Kragujevca trenutno obnašaju dva prometna poduzeća: „Lasta“ iz Beograda i „Vulović-transport“ iz Rekovca. Postoji 24 osnovnih, stalnih linija gradskog prijevoza i jedna sezonska koja vodi do Šumaričkog jezera.