Autobus od ZAGREB do FRANKFURT prolazi između ostalog i kroz gradove FORCHAJM, KARLSRUHE, LJUBLJANA, MANNHEIM, MINHEN, ŠTUTGART, ULM (ovisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 04:45, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 17:00. Dužina puta je oko 1030 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 14 sati i 20 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje ZAGREB - FRANKFURT postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od ZAGREB do FRANKFURT su:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o, AUTOHERC Metković, ČRNJA TOURS d.o.o. Rovinj.

Zagreb

Autobusni kolodvor Zagreb (pogledajte kratak opis grada Zagreba) predstavlja najveći, najprometniji i najmodernije opremljeni kolodvor u Hrvatskoj, povezujući Glavni grad kako sa ostalim djelovima Hrvatske tako i sa većinom ostalih europskih metropola. Lociran je uz Aveniju Marina Držića, u blizini središnjeg trga i velikih prometnica i sadrži nekoliko parkirališta.Osnovan je 1961. godine, dok je postojeća kolodvorska zgrada izgrađena 1987. godine.

Kolodvor nudi putnicima i ostalim korisnicima velik broj usluga kao i mnogobrojna mjesta za odmor, kupovinu i zabavu.

Prostor unutar  kolodvora obiluje različitim sadržajima koji su neophodni kako bi putovanje bilo što ugodnije:

  • nekoliko manjih  kioska, suvenirnica i prodavaonica (Tobacco shop, Tisak Media, Kraš, Konzum itd.),
  • pekara “ Dubravica”,
  • dežurna ljekarna “Farmacia”
  • Hrvatska poštanska banka i bankomati
  • Hrvatska pošta
  • Hrvatska lutrija
  • klubovi “Admiral” i “Automat” (00-24) klub
  • aparati s raznim grickalicama, toplim i hladnim napitcima kao i odskora sa voćem 

 

Na prvom katu nalazi se Turistički informativni centar gdje su dostupne sve potrebne informacije o gradu kao  i razni promotivni materijali.  Radno vrijeme centra je od 09-21 čas, dok vikendom i praznikom od 10-17 časova.
 

 

Osim informacija o redu vožnje sa Zagrebačkog kolodvora, Informativna služba Autobusnog kolodvora pruža i informacije o polascima i dolascima autobusa iz ostalih gradova Hrvatske i Europe. Osim unutar same kolodvorske zgrade, kupovina putne karte može se ostvariti i putem interneta ili se naručiti telefonskim putem, nakon čega se po zahtjevu dostavlja na kućnu adresu. Usluga telefonske rezervacije karte iznosi 12kn sa PDV-om.

 

U zgradi autobusnog kolodvora također se nalazi zahod i garderoba. Garderoba je smještena kod dolaznog perona br. 106 i njeno radno vrijeme je od 00-24 časa. Unutar njenih prostorija nalazi se Cargo servis za prijem i otpremu pošiljki.

Pohrana i čuvanje prtljage iznosi 5,00 kn po satu i po komadu za prvih četiri sata, dok 2,50 kn za svaki sljedeći sat. Za vangabaritnu i osjetljivu prtljagu ( putne torbe teže od 40 kg, radio i TV aparati, bicikli itd.) iznosi 10,00 kn po satu i komadu.

Putnicima je dostupno čak pet tramvajskih linija dnevnog prijevoza koje povezuju Autobusni kolodvor s gotovo svim dijelovima grada.:

Također, u blizini kolodvora dostupan je i tramvajski saobraćaj, zahvaljujući kojem se do Glavnog željezničkog kolodvora može stići za pet, dok do Trga Bana Jelačića za deset minuta.

Zračnu luku Zagreb sa zagrebačkim autobusnim kolodvorom povezuju autobusi Pleso prijevoza čiji su uredi i stajališta locirani u prizemlju zgrade  Autobusnog kolodvora Zagreb, kod parkirališta za automobile.

 

Informacije i rezervacije autobusnih karata za pozive iz Hrvatske : 060 313 333

Informacije i rezervacije autobusnih karata za pozive iz inozemstva: +385 1 6112 789

Email : promet@akz.hr 

 

 

Adresa autobusnog kolodvora:

 

ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o Podružnica Autobusni kolodvor Zagreb

Avenija Marina Držića 4 10000 Zagreb

Tel:   +385 1 6008 600 ; Fax:  +385 1 6008 616 
 
 

Frankfurt

Frankfurt na Majni je grad smješten na obalama rijeke Majne, u saveznoj pokrajini Hesen. Najveći je grad u pokrajini, i ujedno peti po veličini grad u Njemačkoj. Frankfurt na Majni je je financijski, literarni, i kulturni centar Njemačke, i jedan od najbogatijih gradova Europe. Frankfurt na Majni je veoma popularna turistička destinacija, sa brojnim gradskim znamenitostima. Turističke atrakcije u Frankfurtu na Majni su :

- Glavni toranj

- Romerberg je povijesno srce Frankfurta

- Geteova kuća

- Crkva Svetog Pavla

- Prirodnjački muzej Senckenberg

- Zeil (pješačka zona)

- Palmengarten (botanička bašta)

Autobusni kolodvor pruža niz mogućnosti u samoj njegovoj zgradi, kao što su: prodavnica, kafić, restoran, garderoba, bankomati, klupe za odmor kao i toaleti.

Ispred autobusnog kolodvora možete naći i taxi službu, mada možete koristiti gradske autobuse i vozove jer Frankfurt ima odličnu povezanost što se tiče cestovnog prometa.