Autobus od PODGORICA do PRIZREN prolazi između ostalog i kroz gradove PEĆ, ROŽAJE, KULA, ĐAKOVICA, BERANE (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 259 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 07 sati i 45 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje PODGORICA - PRIZREN postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od PODGORICA do PRIZREN :TC Vector - Ulcinj.

Podgorica

Autobuska stanica Podgorica se nalazi na Trgu Golootočkih žrtava, na 900 m udaljenosti od centra glavnog grada Crne Gore. Sa preko 300 polazaka dnevno, 100 prevoznika i preko milion korisnika usluga godišnje autobuska stanica Podgorica predstavlja najznačajniji autobuski terminal u Crnoj Gori. 
Autobuska stanica se graniči sa Željezničkom, a u neposrednoj blizini stanice se nalaze hotel "Terminus" i veliki šoping centar "Mall of Montenegro". Na stanici se nalazi i turistička agencija "Intours" u kojoj se mogu realizovati brojne turističke usluge: rezervacija hotelskog i apartmanskog smještaja, rent-a-car (Toyota i Kia), kupovina avionskih i brodskih karata i dr.
Brojni sadržaji koji su dostupni putnicima i građanima - kafei, prodavnice, restoran, pošta, banka, rent-a-car, parking, turističke agencije, ATM automati, platni terminal, Wi Fi, javno kupatilo a posebno ljubazno i posvećeno osoblje, čine autobusku stanicu Podgorica "Mjestom dobrih putovanja".
Pored usluga brojnih taksi službi, putnici mogu koristiti i liniju 6 gradskog prevoza (Željeznička stanica - Zlatica) koja vozi u najuži centar grada do hotela "Hilton" , bivši hotel  "Crna Gora" i Crnogorskog narodnog pozorišta

 

Važne informacije

Autobuska stanica Podgorica
Adresa: Trg Golootočkih žrtava 1, 81000 Podgorica
Radno vrijeme: 00:00 - 24:00 h
Broj telefona: +382 (0)20 633 010, 
e-mail: busterminal@t-com.me
web sajt: www.busterminal.me

Informacije:

  •     radno vrijeme: 00:00-24:00
  •     broj telefona: +382 (0)20 620 430

Garderoba: 

  •     radno vrijeme: 06:00-22:00
  •     cijena po komadu prtljaga na svaka započeta 24 h: 2,00€    

S obzirom da je pristup peronima kontrolisan, na perone se ulazi kupovinom autobuske karte ili posebne peronske karte. Cijena peronske karte je 1,00€.

 

Gradski prevoz

  • Linija 6 - Željeznička stanica - Zlatica

 

 

Prizren

Prizren se nalazi u južnom delu Kosova i Metohije i sedište je Prizrenskog upravnog okruga. Grad se nalazi u podnožju Šar planine, blizu albanske i makedonske granice. Prizren se prvi put pominje 1019. godine kao „Prizdrijana“ u povelji cara Vasilija II. Njegov vekovni razvoj doprineo je da ovaj grad bude prepoznatljiv kao stecište mnogih istorijskih, duhovnih i kulturnih spomenika.

Ovaj kraj ima umereno kontinentalnu klimu sa primesama submediteranske klime. U višim predelima jače se osećaju uticaji planinske klime masiva Šar planine, dok se u niskim predelima Prizrenskog polja znatniji je uticaj Jadranskog mora, koja prodire dolinom Drima.

Leta u Prizrenu su vrlo topla a prosečne temperature u najtoplijem mesecu julu kreću se od +21,5 °C do 22,8 °C. Trajanje sunčevog sjaja u Prizrenu je veliko i iznosi oko 2.150 časova godišnje.

U Prizrenu i njegovoj okolini postoje ostaci mnogih utvrđenja. Većina imaju slovenske nazive iako su mnoga bila građena pre dolaska Slovena u ove krajeve.

Kameni most u Prizrenu je i danas jedno od obeležja grada. Građen je u vreme gradnje Sinan pašine džamije. Stradao je u poplavama 17. novembra 1979. godine, ali je obnovljen i vraćen mu je prvobitni izgled. NJegova lepota posebno se isticala u vreme kada je bilo jazova i vodenica.