Autobus od DANILOVGRAD do TIVAT prolazi između ostalog i kroz gradove CETINJE, PODGORICA, BUDVA, KOTOR (zavisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 03:05, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 17:43. Dužina puta je oko 112 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 02 sata i 35 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje DANILOVGRAD - TIVAT postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od DANILOVGRAD do TIVAT :BOŽUR, 4 decembar, Striković.

Danilovgrad

Tivat

Tivat je grad u Crnoj Gori, u Boki Kotorskoj, koji prema popisu iz 2011. godine ima oko četrnaest hiljada stanovnika.

O porijeklu imena Tivat postoje tri različita mišljenja. Prema prvom, naziv Tivat izveden je od imena ilirske kraljice Teute, koja je imala svoju prijestonicu u Risnu. Po drugom mišljenju, naziv bi mogao biti izveden od imena hrišćanskih svetaca kao što su Theodorus, Theodosius, Theodotus, Theodulus ili srednjovjekovnog Theudo, Teodo. Po trećem mišljenju naziv potiče od keltske riječi "touto" što znači grad.

Tivat se kao grad počeo razvijati tek krajem XIX vijeka, kad je osnovana vojno pomorska luka Arsenal. Danas je Tivat moderan grad orjentisan na razvoj elitnog turizma kao prioritetne djelatnosti.