Autobus od SARAJEVO do ŠABAC prolazi između ostalog i kroz gradove MILIĆI, PALE, LOZNICA, PRNJAVOR, KONJEVIĆ POLJE, ZVORNIK, MALI ZVORNIK (zavisno od rute linije).

Dužina puta je oko 242 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 05 sati i 48 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.

Red vožnje od SARAJEVO do ŠABAC postoji za sljedeće dane:

  • ponedjeljak
  • utorak
  • srijeda
  • četvrtak
  • petak
  • subota
  • nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od SARAJEVO do ŠABAC :Centrotrans Sarajevo, Dunav Prevoz, Lasta Beograd, Transprodukt.

Sarajevo

Sarajevo ima dvije autobuske stanice: glavnu autobusku stanicu i stanicu u istočnom dijelu grada, u naselju Lukavica.

Glavna autobusa stanica Sarajevo je smještena u blizini centra grada, nedaleko od glavnog željezničkog kolodvora. Ova stanica je polazište većine autobusa koji voze prema ostatku Bosne i Hercegovine, te prema međunarodnim poput Hrvatske, Slovenije i zapadne Evrope. Za autobuse koji prometuju prema destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i gradovima u Republici Srpskoj polazna stanica Lukavica.

Glavna autobuska stanica u Sarajevu je velika i prostrana. Ima više od 10 perona. Unutar stanice nalaze se kafići i mali restorani, a ispred stanice imaju prodavnice i ćevabdžinica koja je najprometnije mjesto u tom dijelu grada, jer se može za relativno malo novca dobro najesti. Unutar i ispred stanice se nalaze kiosci. Stanica posjeduje i WC. Stanična usluga naplaćuje se 1 KM. U neposrednoj blizini stanice nalazi se glavna Željeznička stanica.

Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevo

Telefon: +387 33 21 31 00

 

Autobuska stanica Lukavica je smještena u istočnom djelu Sarajeva, stoga ukoliko se nalazite u centru preporučamo vožnju taksijem ili trolejbusom br.103 ili 107 kojim idete do stanice Dobrinja. Autobuska stanica Lukavica od stanice Dobrinja je udaljena 2 minute pješke. Imajte na umu da vožnja trolejbusom traje dosta dugo i da znaju biti velike gužve. Stoga ukoliko putujete sa prtljagom razmislite o tome da uzmete taxi, koji je relativno jeftin u Sarajevu. Stanica posjeduje natkrivene perone, caffe bar, restoran, prodavnicu i čekaonicu. Izlaz na perone je kontrolisan i nije moguć bez vozne karte. Autobuska stanica Istočno Sarajevo radi svaki dan od 05h do 22h.

Adresa: Srpskih vladara 2, 71123, Istočno Sarajevo

Telefon: +38757317377

 

Šabac

Šabac, koji se nalazi u zapadnoj Srbiji na obali rijeke Save, razvio se oko utvrđenja podignutih uz rijeku (Zaslon, Bigir Delen). Privredno je, kulturno i administrativno središte Mačvanskog okruga. Geografski položaj opštine je veoma povoljan jer se nalazi na važnim saobraćajnim pravcima: drumskim, željezničkim i riječnim, i u blizini je velikih gradova Beograda i Novog Sada.

Osnovna okosnica razvoja privrede opštine Šabac zasnovana je na aktiviranju sjeverozapadne radne zone. Sjeverozapadna radna zona obuhvata prostor od oko 921,00 ha, od čega je oko 400,00 ha u posjedu opštine Šabac. Sjeverozapadna radna zona ocijenjena je kao izuzetno perspektivan resurs koji zahtjeva značajna ulaganja.

Turističke manifestacije koje organizuje TOŠ (Turistička organizacija opštine Šabac), kao što su Festival cveća u Lipolistu, Maraton "Jarak-Šabac", "Čivijada", tradicionalne su i veoma poznate na nivou cijele Jugoslavije. Bogate su sadržajima, uvek dobro posjećene i medijski veoma kvalitetno propraćene. Sve nabrojane manifestacije nalaze se u Kalendaru manifestacija Srbije, koji izdaje Turistička organizacija Srbije.