Autobus od ŠABAC do LJUBOVIJA prolazi između ostalog i kroz gradove LOZNICA, MALI ZVORNIK (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 123 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 02 sata i 25 min.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje ŠABAC - LJUBOVIJA postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od ŠABAC do LJUBOVIJA :Lasta Beograd.

Šabac

Šabac, koji se nalazi u zapadnoj Srbiji na obali rijeke Save, razvio se oko utvrđenja podignutih uz rijeku (Zaslon, Bigir Delen). Privredno je, kulturno i administrativno središte Mačvanskog okruga. Geografski položaj opštine je veoma povoljan jer se nalazi na važnim saobraćajnim pravcima: drumskim, željezničkim i riječnim, i u blizini je velikih gradova Beograda i Novog Sada.

Osnovna okosnica razvoja privrede opštine Šabac zasnovana je na aktiviranju sjeverozapadne radne zone. Sjeverozapadna radna zona obuhvata prostor od oko 921,00 ha, od čega je oko 400,00 ha u posjedu opštine Šabac. Sjeverozapadna radna zona ocijenjena je kao izuzetno perspektivan resurs koji zahtjeva značajna ulaganja.

Turističke manifestacije koje organizuje TOŠ (Turistička organizacija opštine Šabac), kao što su Festival cveća u Lipolistu, Maraton "Jarak-Šabac", "Čivijada", tradicionalne su i veoma poznate na nivou cijele Jugoslavije. Bogate su sadržajima, uvek dobro posjećene i medijski veoma kvalitetno propraćene. Sve nabrojane manifestacije nalaze se u Kalendaru manifestacija Srbije, koji izdaje Turistička organizacija Srbije.

Ljubovija

Ljubovija je opština u zapadnoj Srbiji, obuhvata kraj Azbukovicu i ima površinu od 356 km2.

To je brdsko-planinsko područje koje u dužini od 38 km od Republike Srpske i opština Srebrenica i Bratunac odvaja reka Drina. Na severozapadu je opština Mali Zvornik, severu Rađevina (opština Krupanj) i Podgorina (opština Osečina), na severoistoku Valjevo, a na istoku opština Bajina Bašta.