Autobus od VRANJE do VARBERG prolazi između ostalog i kroz gradove NOVI SAD, MALMÖ, HALMSTAD, BEOGRAD, VLADIČIN HAN, KØBENHAVN, NIŠ, LESKOVAC (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 2520 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan15 sati i 30 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje VRANJE - VARBERG postoji za sljedeće dane:
petak
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od VRANJE do VARBERG :Lasta Beograd.

Vranje

Vranje se nalazi na jugu Srbije, u Vranjskoj kotlini. Opština Vranje broji oko 88 200 stanovnika. Poslije Drugog svetskog rata postaje industrijsko središte, sa fabrikama obuće, tekstila, metalurgije...

Nadmorska visina Vranja je na 480m. Klima Vranja je umjereno kontinentalna. Ljeta su topla, suva i duga, dok su zime kratkotrajne i vrlo blage.

Iz Vranja do Beograda svakoga dana polazi više autobusa, a tu su i najčešće tri voza dnevno.

Autobuska stanica Vranje – tel: 017/21 201

Železnička stanica Vranje – tel: 017/21 714

Varberg

Varberg (švedski Varberg) je grad na jugozapadu Švedske u Grofoviji Halland, gdje je jedan od većih urbanih centara. Varberg je istovremeno i sjedište istoimene opštine.

Varberg se nalazi u jugozapadnom dijelu Švedske i Skandinavskog poluostrva. Od glavnog grada države, Štokholma, grad je udaljen 490 km jugozapadno.

Varberg se smjestio na istočnoj obali Kattegata, dijela Sjevernog mora. Gradsko područje je brdovito, a nadmorska visina se kreće 0-30 m.

Varberg se obrazovao na istočnoj obali Kattegata, zaliva Sjevernog mora. Obala u ovom dijelu je pjeskovita, što pogoduje razvoju turizma.

Varberg se prvi put pominje 1280. godine. Tokom prvih vijekova nastanka naselje je više puta seljeno. U ovom razdoblju grad i okolina su u posjedu Danske.

Poslije sporazuma u Roskildeu 1658. godine Švedska dobija područja na današnjem jugu države, pa se Varberg pripaja Švedskoj.

Poslije dva vijeka stagniranja, ponovni zamah Varberg doživljava u drugoj polovini 19. vijeka sa dolaskom industrije i željeznice.

Varberg je danas grad srednje veličine za švedske uslove. Grad ima oko 28.000 stanovnika (podatak iz 2010. g.), a gradsko područje, tj. istoimena opština ima oko 59.000 stanovnika (podatak iz 2012. g.). Posljednjih decenija broj stanovnika u gradu raste.

Danas je Varberg savremeni grad sa razvijenom industrijom. Posljednje dvije decenije posebno se razvijaju trgovina, usluge i turizam.

Glavne znamenitosti Varberga su očuvano staro gradsko jezgro i Barberška tvrđava.