Autobus od BRESCIA do LYON prolazi između ostalog i kroz gradove ANNECY, MILANO, CHAMBERY, LA ROCHE-SUR-FORON, GRENOBLE (zavisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 681 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 07 sati i 00 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje BRESCIA - LYON postoji za sljedeće dane:
četvrtak
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od BRESCIA do LYON :Lasta Beograd.

Breša

Lion

Lion (franc.Lyon, lat. Lugdunum) je glavni grad regiona Rona-Alpi i departmana Rona u istočnoj Francuskoj. Grad je smešten na dva brda i na ušću reke Saone u reku Ronu. Lion je posle Pariza i Marselja, treći najveći grad u Francuskoj. Lionska oblast je druga najveća u zemlji, posle pariske oblasti. 

Lion su osnovali Rimljani 43. godine p.n.e. i dali gradu ime Lugdunum („brda svetlosti“). Grad su osvajali Burgundi (461.godine), Franci (534.godine), Arapi (725.godine), Rimljani (1032. godine). Francuska vojska je osvojila Lion 1310. godine.

Lion je jedan od najstarijih centara za proizvodnju fajansa (vrsta keramike koja je pokrivena olovno-cinčanom belom glazurom), majolike (полупорцелан, glaziran kalajnom belom glazurom, dobio je naziv o ostrvu Majorka) i svile. Istorijska prestonica svile poznata je po gastronomiji, arhitekturi i znamenitostima zbog kojih je 10 procenata površine Liona 1998.godine uvršteno na listu UNESCO-ve kulturne baštine. Nedaleko od grada, nalaze se vinogradarske oblasti Božole (severno) i Obale Rone (južno).

Lion je sedište medjunarodne policijske organizacije Interpol.

Šta posetiti u Lionu:

Dinamičan grad, kreativan, sa predivnim istorijskim centrom, idealan za porodice sa decom. Tokom letnjeg perioda do 05.septembra, održava se vrlo živahan letnji festival na otvorenom pod nazivom Tout le Monde Dehors (srp. Ceo svet na ulicu)
La Place Bellecour – najveći trg u gradu, četvrti po veličini u Francuskoj i najveći pešački trg u Evropi. Zauzima površinu od šest hektara. Centralnim delom dominira spomenik posvećen Luju XIV. Na trgu se nalaze i spomenici posvećeni Antoanu de Sentu Egziperiju i Malom princu.

1) La Place des Terreaux – još jedan trg u centru grada, na kojem se nalaze Gradska skupština (L’Hôtel de Ville), Palata Svetog Petra (Le Palais Saint – Pierre), u kojoj je smešten Muzej lepih umetnosti (Le Musée des Beaux – Arts de Lyon) i Fontana Batoldi (La Fountain Bartholdi), delo vajara Frederika–Augusta Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku, završena 1888. i postavljena 1892. godine, a simbolizuje Francusku (devojka Marianne) i četiri velike francuske reke (figure konja).

2) Vieux Lyon – Stari Lion jedna je od najvećih renesansnih celina u Evropi, specifične i očuvane arhitekture.

3) La Croix Rousse – brdo u Lionu obeleženo proizvodnjom svile. Ime Riđi krst nosi zbog krsta od crvenkastog kamena postavljenog u 16. veku.

3) Fourviére – mesto gde je nastalo rimsko naselje Lungdunum. Na brdu se nalazi bazilika Notre-Dame de Fourviére La basilique, potom La Tour Métallique, toranj koji su podigli vlasnici zemljišta kao konkurenciju Ajfelovom tornju u Parizu, a na južnoj strani brda nalaze se arheološki spomenici iz rimskog perioda. Na brdu i danas rade dve najstarije žičare na svetu.

4) Notre-Dame de Fourviére-La Basilique de Fouvriére – bazilika je posvećena Devici Mariji, koja je spasila Lion od kolere koja je harala Evropom 1823. godine. Svake godine 8. decembra praznik se obeležava paljenjem sveća u celom gradu.

5) Fourvière-Le Théâtre antique de Fourvière – Rimsko ili antičko pozorište građeno je u dve faze, poslednji radovi su izvedeni početkom 2. veka.

6) La Fresque a la Rencontre des Lyonnais Célèbres – mural posvećen poznatim ličnostima Liona, površine 800 kvadratnih metara, predstavlja istoriju dugu 2.000 godina i prikazuje 25 istorijskih i šest savremenih ličnosti koje su ostavile trag u ovom gradu.

7) L’Opéra Nouvel – sedište lionske opere (L’Opéra National de Lyon). Originalna zgrada, otvorena 1831. godine.