Autobus od VUKOVAR do ŠID ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Prvi autobus kreće u 07:48, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 17:48. Dužina puta je oko 40 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 sat i 11 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje VUKOVAR - ŠID postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od VUKOVAR do ŠID :Lasta Beograd.

Vukovar

Šid

Šid je gradsko naselje u opštini Šid, u Sremskom okrugu, smešten na padinama Fruške gore.

Nadmorska visina je 104 m. To je sedište najzapadnije opštine Srema, a nalazi se između reke Dunav i obronaka Fruške gore na severu i reke Save na jugu. Oblast na kojoj je izgrađen Šid je voćarsko vinogradarski kraj, sa velikim vinskim podrumom. U sklopu poljoprivrede razvijena je i prehrambena industrija, posebno prerada žita, savremena industrijska klanica (koja je zatvorena kao i većina velikih preduzeća posle demokratskih promena 2000-te) i fabrika za proizvodnju jestivog ulja, kao i tekstilna industrija i trikotaža (takođe zatvorena posle demokratskih promena 2000-te). U gradu se nalazi spomen kuća i galerija poznatog slikara Save Šumanovića. Prema svom položaju, opština privredno gravira Bačkoj Palanci kao većem ekonomskom i kulturnom centru u neposrednoj blizini.

Ovde se nalaze Železnička stanica Šid, Turistička organizacija Šid i Kulturno obrazovni centar Šid.

U Gradu postoji niz ustanova od kulturnog značaja. Najvažniji pravoslavni hram je Crkva svetog Nikole. Ovde se nalaze Crkva Uspenija Presvete Bogorodice u Šidu i Crkva Svetog velikomučenika Kneza Lazara u Šidu. U Šidu deluje Hrvatsko kulturno društvo "Šid" osnovano 2010 godine.