Busticket4.me Vam pomaže da jednostavno pretražite, uporedite i kupite kartu/e za odgavarajući bus na relaciji od MARIBOR do BRNO.

Autobus od MARIBOR do BRNO prolazi između ostalog i kroz HAUPTBAHNHOF (GRAZ), BEČ, ZNOJMO (zavisno od rute linije). Dužina puta je oko 418 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 6 sati i 55 min.

Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika, koji nude brz i efikasan prevoz po povoljnoj cijeni.

Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.

S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta.

Red vožnje od MARIBOR do BRNO postoji za sljedeće dane:

Ponedjeljak 
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja 

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od MARIBOR do BRNO su Globtour Međugorje, Jadran Ekspres Kotor i Flixbus.

Maribor

Maribor (njem.: Marburg an der Drau) je grad u Republici Sloveniji, s otprilike 113.000 stanovnika, što ga čini drugim po veličini gradom u državi. Leži na rijeci Dravi.

Maribor je smješten na 269,5 m nadmorske visine. Predstavlja regionalno sjedište pokrajine Štajerske, koja se zapravo većim dijelom prostire u susjednoj državi Austriji. Grad leži na obje obale rijeke Drave, na mjestu gdje se sastaju planinski masiv Pohorje, Dravsko polje, planina Kozjak te Slovenske gorice. Najbliži veći grad je austrijski Grac, oko 60 km sjeverno od Maribora.

Prijemom Slovenije u EU, 2007. ukinuta je granična kontrola između Austrije i Slovenije, pa je tako i granični prijelaz Šentilj, nedaleko od Maribora, postao dio istorije.

Popularne turističke zanimljivosti grada uključuju Mariborsku katedralu koja datira iz 12. vijeka, građenu u gotskom stilu te Mariborsku gradsku vijećnicu, izgrađenu za vrijeme renesanse. Takođe, tu je i dvorac iz 15. vijeka .

Maribor je dom najstarije vinove loze na svijetu, koja je stara više od 400 godina, a nosi ime Stara trta. Takođe, u brojnim vinogradima i voćnjacima u bližoj okolini grada nudi se domaće vino, kao i kompletne usluge seoskog turizma.

Svakog januara skijaški centar Mariborsko Pohorje domaćin je ženskog slaloma i divovskih slalomskih trka Svjetskog alpinističkog skijaškog kupa, poznatog kao Zlatna lisica.

Svake godine u junu se održava festival Lent, na kojem nastupa velik broj zabavljača, poput muzičara i sl.

Brno

Brno je najprometnija tačka u Južno Moravskom regionu. Pored važne željezničke stanice ima i vlastiti međunarodni aerodrom.

Takođe, posjeduje odličnu cestovnu infrastrukturu, u, i oko grada, te je zbog toga dio regionalnog integrisanog transportnog sistema za prevoz u drumskom saobraćaju. Samim tim je autobuski prevoz povezao, kako gradski, tako i prevoz putnika sa svim većim gradovima u Češkoj Republici.

Brno se nalazi između dva dvorca - Špilberk, dvorac na brdu u centru grada, i Veveri dvorac, odakle se može doći do poznatog rezervoara Brno. Akumulacija je izgrađena 1930.godine pregrađivanjem rijeke Svratka.

Brno je grad sa zanimljivom arhitekturom u rasponu od srednjeg vijeka do modernog doba. Njegove zgrade čine jednu od vodećih zbirki urbane arhitekture u Evropi.

Brno je drugi najvažniji centar obrazovanja u zemlji. Čuveni je univerzitetski grad s više od 86 000 studenata, na 34 fakulteta, koji su organizovani u tri Univerzitetske cjeline.

Predavanja na Masaryk Univerzitetu, i, Brno Univerzitetu tehnoloških nauka, su otvorena za javnost, tako da je moguće svratiti i doživjeti duh studentskog života.

Brno je grad istraživanja i inovacija sa mnogim poslovnim inkubatorima i naučnim centrima, kao što je istraživački centar CEITEC, gdje su smještene važne katedre, laboratorije i kabineti, čuvenog Brno Univerziteta.

Dinamičan razvoj Brna kao centra industrije, trgovine, nauke i informacijske tehnologije, je uzrok velikih dnevnih migracija stanovnika, pa je shodno tim potrebama bilo nužno dobro organizovati gradski i međugradski prevoz putnika.