Augsburg

Augsburg (bavarski i švapski: Augschburg) grad je u Njemačkoj na jugozapadu savezne države Bavarske i sjedište vlade upravnog područja Švaben.

Ovaj univerzitetski grad je nakon Trira drugi najstariji grad Njemačke. Sa 262.992 stanovnika (učešće stranaca je oko 16,7%), Augsburg je nakon Minhena i Nirnberga treći bavarski grad po veličini. Današnji naziv grada potječe od rimskog naselja Augusta Vindelicorum, koje je kao vojni logor osnovao rimski car August 15. godine p.n.e

Augsburg je jedini njemački grad s vlastitim zakonski izglasanim praznikom  (Augsburški dan mira ili Friedenfest) koji se slavi dana 8. avgusta.

 

Derventa

Derventa je naseljeno mjesto i sjedište istoimene opštine u Republici Srpskoj. Prema preliminarnim podacima popisa stanovništva 2013. godine, u naseljenom mjestu Derventi ukupno je popisano 11.076 lica.


Opština Derventa se graniči sa opštinama Brod, Modriča, Doboj, Stanari, Prnjavor i Srbac, a na sjeveru je rijeka Sava koja predstavlja deset kilometara dugu granicu sa Republikom Hrvatskom. Na prostoru površine 517 km2 u pedeset šest sela i gradu Derventi, prije rata živjelo je 56.489 stanovnika. 


Geografski položaj i prirodne karateristike područja opštine Derventa pružaju značajne mogućnosti za razvoj lovnog i seoskog turizma.

Cijela teritorija bogata je divljači niskog lova a obronci Motajice poznati su po srnećoj divljači. I čista i nezagađena rijeka Ukrina koja protiče kroz Derventu bogata je ribom, a u letnjim mjesecima popularno izletište Dervenćana.