Аутобус од PETROVAC до KRAGUJEVAC пролази између осталог и кроз градове БИЈЕЛО ПОЉЕ, БУДВА, КОЛАШИН, МОЈКОВАЦ, МРЧАЈЕВЦИ, ПОДГОРИЦА, ПОЖЕГА, ПРИЈЕПОЉЕ, УЖИЦЕ, ЧАЧАК (зависно од руте линије). На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 488 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 11 сати и 25 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње PETROVAC - KRAGUJEVAC постоји за следеће дане:
уторак
четвртак
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од PETROVAC до KRAGUJEVAC су:JADRAN LINE.

Петровац

Крагујевац

Крагујевац је са 179.417 становника на територији Града, према попису из 2011, четврти град по величини у Србији , и седиште Шумадијског округа, а налази се око 120 километара јужно од Београда. Крагујевац је значајан привредни, културни, образовни и здравствени центар Шумадије, Поморавља и суседних региона.
До 1990. године Крагујевац је био 5. град по развијености у СФРЈ одмах после словеначких градова. Почетком 1990.их година град постаје један од сиромашнијих градова у Србији. Данас је Крагујевац поново један од најјачих административних, културних, финансијских, индустријских и политичких центара у Србији.
Захваљујући железничком и друмском саобраћају, Крагујевац је повезан са Београдом, Нишом, Краљевом, Чачком и другим градовима.
Међуградски и градски превоз на територији града Крагујевца тренутно обављају два предузећа: „Ласта“ из Београда и „Вуловић-транспорт“ из Рековца. Постоји 24 основних, сталних линија градског превоза и једна сезонска која води до Шумаричког језера.