Autobus od PODGORICA do NOVI PAZAR prolazi između ostalog i kroz gradove BERANE, KOLAŠIN, MOJKOVAC, ROŽAJE (ovisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 08:30, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 23:00. Dužina puta je oko 230 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 04 sata i 50 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prijevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje PODGORICA - NOVI PAZAR postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od PODGORICA do NOVI PAZAR su:Ozlem, Lasta Montenegro, Lens Beograd, KANIS.

Podgorica

Novi Pazar

Novi Pazar nalazi se na 297 km južno od Beograda, na dionici starog puta koji preko Ibarske magistrale vodi prema Podgorici i Jadranskom moru. Lociran je u zvjezdastoj dolini rijeka Jošanice, Raške, Deževske i Ljudske, na nadmorskoj visini od 496 m. Okružen je visokim planinama Golijom i Rogoznom i Pešterskom visoravni.

Novi Pazar ima burnu i bogatu povijest. Posebnu vrijednost ovog multietničkog i multikulturalnog prostora, gdje se susreću zapadna i istočna civilizacija, čine brojni kulturno-historijski spomenici. Arheološki nalazi govore da je ovo područje bilo naseljeno još od kamenog doba - nalaz Naprelje, preko gvozdenog doba - nalaz Smolučka pećina i ranoantičkog doba - Novopazarski nalaz, te nalazišta ostataka kasnoantičkih i srednjevjekovnih utvrđenja Jeleč i Ras.

Društveno gospodarstvo uglavnom ne radi, za razliku od privatnog sektora koji je veoma razvijen. Najveći resurs Novog Pazara su kreativni ljudi, koji su tokom posljednjih decenija, bez ičije pomoći, osnovali veliki broj privatnih malih i srednjih tvrtki, čiji je broj preko 6.000. Preko 500 privatnih tvrtki se bavi proizvodnjom odjeće, obuće i namještaja, a ostala pretežno uslužnim djelatnostima i trgovinom. Značajnu ulogu imaju i promet roba i putnički promet sa preko 2.650 firmi za prijevoz robe i putnika.

Uz prirodne i ljudske resurse, kao i brojne spomenike kulture, Novi Pazar ima velike potencijale za održiv razvoj - proizvodnju zdrave hrane i razvoj svih vidova turizma.

Autobusni kolodvor Novi Pazar se nalazi u neposrednoj blizini centra grada. Po sadržajima koje nudi svojim posjetiteljima, spada u 3. kategoriju stanica.

 

Važne informacije:

 

Autobusni kolodvor  Novi Pazar

Adresa: Omladinska, 36300 Novi Pazar

Broj telefona za informacije: +381 (0)20 25 963