Autobus od BERANE do WIESBADEN prolazi između ostalog i kroz gradove HEIDELBERG, HEILBRONN, ROŽAJE, WORMS (ovisno od rute linije). Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 1899 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 01 dan07 sati i 00 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje BERANE - WIESBADEN postoji za sljedeće dane:
subota

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od BERANE do WIESBADEN su:Drum.

Berane

Wiesbaden

Visbaden (njem. Wiesbaden) je glavni grad njemačke savezne države Hesen, i poslije Frankfurta na Majni drugi po veličini grad u državi. Grad je jedna od najstarijih toplica u Europi sa 26 izvora vrele i jednim izvorom hladne mineralne vode.

Ovaj grad je najveći u regiji Rajngau. Leži na desnoj obali rijeke Rajne. Sa gradom na drugoj obali Rajne, Majncom, Visbaden čini zajedničku urbanu cjelinu. Površina grada je 204 km². Sjeverno je šumska zona (27,4% površine).

Visbaden je sa sjevera zaštićen planinom Taunus i zato ima jednu od najtoplijih klima u Njemačkoj. Središnja godišnja temperatura je 9,5 °C.

Visbaden je postao prijestolnica vojvodstva Nasau 1815. Najveći dio centra grada je izgrađen u periodu od 1850. do Prvog svjetskog rata. U ovo doba u Visbaden su dolazili mnogi bogataši koji su investirali u izgradnju. Među poznatim gostima Visbadena iz ovog doba su: Johan Gete, Fjodor Dostojevski, Rihard Vagner i Johanes Brams. U ovom gradu je umro i njemački putopisac Bernhard Švarc

Visbaden je bio relativno pošteđen od bombardovanja u Drugom svjetskom ratu. Tada je uništeno oko 30% grada. Arhitektura Visbadena je sačuvala stilsko jedinstvo i sastoji se iz građevina u stilu klasicizma, povjesnosti i jugendstila. Glavnim gradskim trgom, Dvorskim trgom (Schlossplatz), dominiraju palača vojvoda od Nasaua iz 1840. i nova gradska vijećnica.