Autobus od SALZBURG do MINHEN ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Na ovoj relaciji postoji samo jedan polazak. Dužina puta je oko 152 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 02 sata i 00 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prije prelaska granice.
Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje SALZBURG - MINHEN postoji za sljedeće dane:
četvrtak
subota
nedjelja

Salzburg

Minhen

Minhen je glavni grad njemačke pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, Minhen je treći po veličini grad Njemačke. Zvanični jezik u upotrebi je nemački.Pored njemačkog, stanovnici znaju i engleski jezik.

 Impresivne povijesne građevine i moderna arhitektura, ono je što su Minhen svrstali na listu od 100 povijesnih svjetskih mjesta koje bi trebalo obići. Najstarija crkva u Minhenu, ali i u okrugu, sagrađena je oko 1302. godine, a to je crkva sveti Petar (Peterskirche). Ova rimokatolička crkva nalazi se u centru Mihnena, ali vidi se skoro sa svih krajeva grada, jer je njen toranj visok 92m. Glavni trg Minhena je Merienplatz. U Minhenu se nalazi i jedan od najmodernijih stadiona na svijetu, na kome igraju dva profesionalna nogometna kluba, FC Bajern Minhen i FC TSV 1860 Minhen. Ime stadiona je Alijanc arena, može da primi oko 70.000 posjetitelja, a smješten je u sjevernom dijelu grada, na poljani Frutmaning.

Najbolji način da obiđete Minhen, a da ne pješačite je da koristite javni prijevoz, u koji su uključeni S-Bahn (prigradski vozovi), U-Bahn (metro), Tram (tramvaji) i autobusi. Postoji samo jedan sustav za prodaju karata koji se zove MVV, što znači da možete da koristite sve vrste prijevoza sa jednom kartom. Možete kupiti pojedinačnu, grupnu, dnevnu, tjednu i mjesečnu kartu. Metro stanice (U-Bahn) su označene sa slovom U na plavom kvadratnom znaku. Vozne stanice (S-Bahn) su označene sa slovom S na zelenom okruglom znaku. Sve linije S-Bahn-a u gradu prolaze kroz jedan tunel (Stammstrecke) između stanice Donnersbergerbrucke i Ostbahnhof.
Na sajtu Minhena (MVV) možete pronaći mape sa mrežom U-Bahn i S-Bahn, tramvaja i autobusa, mape parkinga, informacije o cijenama kao i red vožnje. Originalna MVV mapa je dostupna na većini stanica i totalno je neophodna ako želite da koristite javni transport.
Vožnja u jednom pravcu u prvoj zoni kao što je centar grada 2.60 Eura, ali putovanje kroz 4 zone od zračne luke do grada košta oko 10.40 Eura. Ukoliko ste doputovali na autobusni kolodvor u Minhenu i namjeravate da istražite Minhen putem sustava javnog gradskog prijevoza, najbolja opcija je da kupite kartu Gesamtnetz (cijela mreža) koja košta 11.20 Eura i važi cijeli dan. Ukoliko ne putujete sami, tada možete kupiti Partner (grupnu) dnevnu kartu po ceni od 20.40 Eura. Grupna karta uključuje najviše 5 osoba.
Dnevnu kartu vrijedi kupiti ukoliko planirate da se vozite više od 2 puta u jednom danu. Može se kupiti za jednu osobu ili za grupu i važi do 06.00 ujutru sljedećeg dana.

Na autobusnom kolodvoru u Minhenu nalazi se salter za prodaju karata, bankomati, prodavnica, toalet kao i garderoba.