Alexa Certify

BLOG

BusTicket4.me u novom ruhu

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/busticket4-me-u-novom-ruhu-238-750x250.png

BusTicket4.me u novom ruhu

BusTicket4.me , 0 Komentara Jun 28, 2016

Dragi korisnici, dragi putnici,

Iskoristiću ovu prigodu da vam predstavim potpuno novi dizajn, kao i nove funkcionalnosti koje smo priredili. Pa da počnemo prvo sa dizajnom.

Novi dizajn zadržao je istaknutu zelenu boju koja je već postala jedan od naših zaštitnih simbola, ali je tu sada i zanimljiva narančasta kojom ističemo važne linkove. Dizajn je u potpunosti "responsive", to jest prilagodljiv svim dimenzijama ekrana počevši od malih ekrana pametnih mobitela, preko tableta i lap topova do velikih ekrana desktop računala. Na svim ekranima preovlađuju boksovi sa različitim sadržajem. Osnovna funkcionalnost portala, pretraga autobusnih redova vožnje, sada je dostupna na svim stranama na portalu. Novi dizajn donio je i nove funkcionalnosti, ali svakako bih počeo sa osnovnom - pretraga redova vožnje.

Na početnoj strani je i dalje u fokusu pretraga autobusnih redova vožnje. Odmah ispod nalazi se kratko predstavljanje načina na koji funkcionira online booking autobusnih karata, a zatim i pregled najnovijih blogova. Blog je nova forma naše komunikacije sa vama koji koristite sustav. Očekujte od nas puno novih informacija o autobusnim prijevoznicima, autobusnim stanicama, popularnim destinacijama, gradovima, državama, i sl. Ovom prigodom molim sve naše korisnike da ostave komentare na blogovima ili sa nama podijele neka svoja iskustva koja odgovaraju sadržaju bloga. Naravno, veoma nam je važna povratna informacija od korisnika o kvalitetu bloga - zato ocijenite svaki tekst.

U futeru ćete pronaći linkove ka najpopularnijim odredištima, kao i najpopularnijim prijevoznicima.

Pretraga autobusnih redova vožnje je doživjela značajna unaprijeđenja. Formi za pretragu redova vožnje dodali smo i box za izbor broja putnika. Broj putnika se može mijenjati i kasnije prije kupovine, ali ako se na početku pretrage odabere broj putnika sistem će dalje korisnika obavještavati i o ukupnoj vrijednosti, a ne samo o cijeni pojedinačne karte. Rezultat pretrage ispisuje se na potpuno redizajniranoj strani. Polasci su odvojeni u boksovima i oplemenjeni atributima koji ih opisuju. Od sada, prikazujemo Vam funkcionalnosti autobusa kojim prevoznici obično saobraćaju. Kažem, obično, iz razloga što se uvijek može desiti neka neplanirana zamjena autobusa neposredno prije polaska, ili u tijeku saobraćanja. Tu je, naravno, i detaljan red vožnje svakog polaska sa itinererom.

prikaz jednog polaska kao rezultat pretrage

Nova velika funkcionalnost jeste svakako ocjena kvalitete prijevoznika koja je prikazana zvjezdicama. Kako to funkcionira? Svaki putnik koji je kupio autobusnu kartu preko našeg portala biće u prilici da ocijeni zadovoljstvo uslugom autobusnog prijevoznika kojim je putovao, kao i polazne autobusne stanice. BusTicket4.me će svakom našem putniku poslati automatski email u narednih 24h nakon putovanja sa molbom da da svoje mišljenje o prijevozniku i autobusnom kolodvoru, kao i da ih boduje. Bodovi se zbrajaju i tako dobijamo prosječnu ocjenu koja će biti iskazana pored svakog prijevoznika i svake autobusne stanice u vidu zvjezdica (od 1 do 5). Ovim želim da doprinesemo kvaliteti usluga za putnike jer ocjena sada postaje važan faktor za odlučivanje o izboru prijevoznika na određenoj ruti. Izgled rezultata pretrage sada je oplemenjen i sa mogućnošću sortiranja po cijeni karte kao i po vremenu polaska autobusa. Tu su sada i dodatne opcije za filtriranje sa desne strane, filtriranje po prijevozniku ili po funkcionalnostima autobusa (želim da vidim samo autobuse koji imaju klimu :) ).

Klikom na dugme "Kupi kartu" vršite odabir polaska koji Vam odgovara i tako dobijate formu za unos informacija o naručiocu karata, kao i informacija o putnicima. Informacije o naručiocu su obvezne i to Ime i prezime i validan email. Broj telefona nije obvezan podatak ali je poželjan jer nam omogućava da kontaktiramo putnika u izvanrednim situacijama kao što su otkazivanje polaska ili neka najavljena veća kašnjenja.

Podaci o putnicima su obvezni samo na nekim linijama, uglavnom na međunarodnim daljim destinacijama. Ovi podaci će biti dostupni prijevozniku kako bi sačinio obvezan spisak putnika koji mu je neophodan za prijavljivanje putnika na graničnom prijelazu.

Ovdje korisnik može dodati putnika ukoliko se ranije nije odlučio za potreban broj karata. Dodavanjem putnika automatski se povećava ukupna cijena koja je vidljiva na ekranu. Tu je i dalje mogućnost da korisnik odabere popust pojedinačno po kartama ukoliko zadovoljava neki od ponuđenih uvjeta.

Prije potvrđivanja izbora dajemo vam detaljne informacije o odabranom polasku i to adresu i kontakt podatke polazne i dolazne stanice, naziv prijevoznika, liniju, datum i vrijeme polaska i sl.

Korisnik ima mogućnost da odabere online (putem platnih kartica Visa, Master ili American Express) ili offline način plaćanja (samo za Srbiju i Crnu Goru. Putnik plaća kartu u banci, pošti i sl.).

Nakon što unese sve neophodne podatke, klikom na dugme kupi, putnik prelazi na naš procesor plaćanja gdje vrši plaćanje karticom. Moram da naglasim na smo obezbijedili apsolutnu bezbjednost prilikom plaćanja. Sa našeg sustava bit ćete preusmjereni na portal naše banke i tamo ćete ostaviti podatke sa kartice kako biste izvršili plaćanje. Čim uspješno sprovede naplatu portal banke javlja našem sustavu potvrdnu informaciju i mi završavamo transakciju tako što vam na ekranu prikazujemo detalje o kupnji koje vam u istom trenutku šaljemo na email.

To je ono zbog čega i postojimo ... da putnicima omogućimo da jednostavno i brzo kupe autobusku kartu i tako rezerviraju svoje mjesto u autobusu. Međutim, nismo se samo na tome zadržali. Obezbijedili smo i informacije o svim autobusnim prijevoznicima i autobusnim kolodvorima. Sada možete da saznate mnogo više o njima i njihovim uslugama, kao i da se putem fotografija i vizualno informirate o njima.

Da biste kupili kartu na našem portalu nije neophodno da se registrirate. Ipak, to preporučamo svim našim korisnicima jer ćemo tako ostvariti bolju komunikaciju i bit ćemo u prigodi da Vam pružimo kvalitetniju podršku. Registracija je prilično jednostavna, a omogućeno je i da se registrirate sa Vašim Google ili Facebook nalogom što svodi proces registriranja na svega nekoliko sekundi. Putnici koji su se registrirali imaju uvid u kupljene karte, mogu da izvrše rezervaciju povratka (za povratne karte) ili da otkažu karte ukoliko iz bilo kojeg razloga odustaju od puta. Takođe, registrirani korisnici mogu sve to da imaju na svom Android telefonu preko naše aplikacije za mobilne uređaje.

Ukoliko se ne možete snaći na portalu, ili Vam je potrebna dodatna pomoć sada možete pogledati sekciju FAQ (Frequently Asked Questions) koja posjeduje veliki broj već postavljenih pitanja sa našim odgovorima. Pored ove mogućnosti, u prilici ste da se u svakom trenutku obratite našoj službi za podršku i to na više načina:

  • online chat sa našim kolegama za podršku
  • pošaljite nam email na support@busticket4.me
  • pozovite nas telefonom na broj +381 64 822 19 25 (Srbija) ili +382 67 000 272 (Crna Gora)  

Nadamo se da će se svim korisnicima portala dopasti naš rad i da će uživati u lakoći online rezervacija,

Očekujte uskoro još iznenađenja sa naše strane!

Branimir Bukilić

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

Napišite komentar

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

pismohran