Busticket4.me Vam pomaže da jednostavno pretražite, uporedite i kupite kartu/e za odgavarajući bus na relaciji od BITOLA do LESKOVAC.

Dužina puta od BITOLA do LESKOVAC je oko 352 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 7 sati i 24 min.

Prtljag se obično plaća po torbi na svim polascima u zavisnosti od prevoznika, koji nude brz i efikasan prevoz po povoljnoj cijeni.

Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.

S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prelaza moguća su i duža zadržavanja u periodu turističke sezone. Obavezno ponesite identifikaciona dokumenta.

Red vožnje od BITOLA do LESKOVAC postoji za sljedeće dane:

Pondeljak
Sreda
Petak
Nedelja

Autobuski prevoznici koji saobraćaju na relaciji od BITOLA do LESKOVAC: Galeb Ad / Kanis Leskovac.

Bitolj

Bitola je grad u jugozapadnom djelu Sjeverne Makedonije sa mnoštvom istorije iza sebe. Grad je imao mnogo imena kroz vjekove, sadašnje ime je nastalo od reči Obumel što u prevodu znači manastir.

Grad je okružen planinama Baba i Nidze, i nalazi se na 13km severno od granice sa Grčkom. Bitolj je administrativni, kulturni, ekonomski i naučni centar. Takođe je predstravljao važnu putno-trgovačku vezu između Jadranskog  i Egejskog mora, kao i jednu od veza između Balkana i  srednjom Evropom. Grad ima brojna diplomatska predstavništva stranih zemalja, a i poznat je kao grad Konzula.

Njegova istorije je bogata i živopisna i jedna je od najstarijih u Evropi, a za vrijeme Jugoslavije bio je jedan od kulturnih centara.

Leskovac

Leskovac je gradsko naselje i administrativni centar istoimene teritorijalne jedinice i Jablaničkog upravnog okruga.

Naselje datira još iz doba Rimskog carstva. Srednjovekovni naziv naselja je Glubočica.

Legenda kaže da se ispod brda u blizini sadašnjeg grada nalazilo jezero, te da je došlo do njegovog isušivanja i da je tu iznikla biljka leska (lešnik), po kojoj je grad pre više od 700 godina dobio ime. Sadašnje ime grada kao ime naseljenog mesta prvi put se pominje 1308. godine u Povelji Kralja Milutina.

Tokom NATO bombardovanja SRJ 1999, Leskovac i okolina su skoro svakodnevno bombardovani. U toku jednog naleta, 12. aprila 1999, pogođen je železnički most u Grdeličkoj klisuri i putnički voz, koji je u tom trenutku prelazio preko mosta. U ovom napadu stradalo je nekoliko desetina civila.

U Leskovcu se nalazi Narodna biblioteka Radoje Domanović koja je nastala iz Gradske čitaonice osnovane 1869. godine. Biblioteka je 1961. godine određena za matičnu biblioteku Jablaničkog okruga. Biblioteka danas poseduje preko 80.000 knjiga i drugih publikacija raspoređenih u različite sektore, među kojima su pozajmno i dečje odeljenje, fond strane knjige, kao i zavičajno odeljenje koje je osnovano 2012. godine kao legat i koje nosi ime po Nikolaju Timčenku i broji preko 15.000 naslova

U Leskovcu je 2. maja 1948. godine osnovan Narodni muzej, koji se sastojao iz tri odeljenja — etnografsko-arheološkog, narodnooslobodilačke borbe sa radničkim pokretom  i Muzeja tekstilne industrije. Muzej se zatim preselio u novu zgradu 10. maja 1974. godine, čime je otvorena mogućnost za razvoj muzejske delatnosti, a danas u svom sastavu ima više odeljenja i to za arheologiju, istoriju, istoriju umetnosti, etnologiju, konzervaciju i izradu suvenira.