Alexa Certify

BLOG

BRISEL - Mala Evropa

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/brisel-mala-evropa-110943-750x250.jpg

BRISEL - Mala Evropa

Turističke destinacije , 0 Komentara Feb 11, 2019

Brisel se smatra nezvaničnim glavnim gradom Evropske unije i ujedno je glavni i najveći grad Belgije.

Sjedište je dvije od tri središnje institucije Evropske unije: Evropske komisije i Savjeta Evropske unije. Ovdje se nalazi i političko sjedište NATO-a.

Iako mali, Brisel je jedan od najljepših gradova u Evropi.  On će Vas oduševiti svojom ljepotom i raznovrsnom ponudom, mnogobrojnim atrakcijama kao što su: trgovi, muzeji, parkovi, barovi i restorani. Nešto što svi volimo možemo naći tamo: belgijsku čokoladu – jednu od najukusnijih čokolada u cijelom svijetu.


Takođe čuveno belgijsko pivo ne može da se zanemari dok ste u posjeti Briselu. Tamo postoji više od 450 vrsta piva i svako pivo se služi u određenoj čaši koja je specijalno rađena baš za tu vrstu piva, jer poboljšava sam ukus.

 

Arhitektonski i srednovjekovni stil u kombinaciji sa modernim zgradama, crkvama i  katedralama stvaraju nezaboravan prizor.

Grand Markt – jedan od najlepših trgova u cijeloj Evropi koji je na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Dominiraju takozvane “kuće gildi” koje su izgrađene u baroknom stilu u 17. vijeku. Tu možete vidjeti arhitekturu iz perioda gotike, francuskog stila Luja XIV.


Kraljevska kuća – koja je poznata još kao i „Pekarski dom“, jedna je od najvećih atrakcija u ovom gradu jer od 1971. godine, svake druge godine u avgustu, bude prekrivena tepihom cvijeća, što predstavlja pravi raj za oči i pravu turističku atrakciju.


Maneken Pis - mala bronzana statua koja predstavlja dječaka koji urinira. Ona datira još iz 1388. godine a jedna od legendi vezana ovaj kip jeste da je jedan dječak spasao grad od bombe kada je urinirao na fitilj i tako ga ugasio.



Palata Pravde - najveća i najvažnija zgrada suda u Belgiji, koja datira iz 19. vijeka. Palata je sagrađena na vrhu brda iznad Brisela, odakle se pruža fantastičan pogled na grad.


Atomijum - struktura od čelika i aluminijuma koja predstavlja molekul gvožđa koji je uvećan 165 miliona puta i izgrađena je 1958. godine. Može se posjetiti i njegova unutrašnjost gdje lift vozi i do najviše kugle, gdje se nalazi restoran.


Park „Mini Evropa“ -  makete poznatih evropskih građevina, koje su 25 puta manje u odnosu na svoju prirodnu veličinu. Više od 350 evropskih znamenitosti smješteno je u parku. Neke od maketa su i pokretne. Najpoznatije su: maketa Ajfelovog tornja, Krivog Tornja, vulkana Vezuv i mnogo drugih značajnih građevina i skulptura.

BusTicket4.me može Vam ponuditi karte do Brisela. Nemojte puno razmišljati i kupite karte preko portala da biste posjetili ovo čarobno mjesto:

Polasci za Brisel
BEOGRAD - BRISEL
NOVI SAD - BRISEL
BEČ - BRISEL
MINHEN - BRISEL

Busticket4.me uvijek sa Vama!

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA