Alexa Certify

BLOG

Doček Nove godine u Crnoj Gori

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/docek-nove-godine-u-crnoj-gori-113120-750x250.jpg

Doček Nove godine u Crnoj Gori

Manifestacije , 0 Komentara Dec 01, 2023

Praznični period u susret dočeku Nove godine na crnogorskom primorju obilježiće bogat muzički program koji će okupiti različite generacije lokalnog stanovništva, a očekuje se i veliki broj posjetilaca iz regiona. Da se privuku u što većem broju ljudi različitih ukusa i godišta, organizovaće se i veliki broj pratećih događaja, posebno za najmlađe, i raskošna dekoracija na gradskim trgovima. Svih šest opština na crnogorskom primorju predsatvilo je višednevnu ponudu, od kojih pojedine traju i tokom cijelog decembra – Budi u Budvi je program koji svakog decembarskog vikenda nudi dešavanja za najmlađe na gradskom trgu.

Autobuski prevoz odvijaće se i tokom prazničkih dana. Bilo da Vam je potrebna autobuska karta u jednom pravcu, ili povratna autobuska karta, provjerite red vožnje na našem portalu busticket4.me i oslonite se na profesionalne prevoznike.

HERCEG NOVI

Opština Herceg Novi doček Nove 2024. godine organizuje pod sloganom „Kako je dobro vidjeti vas opet“ jedinstven je poziv upućen mještanima i gostima na trodnevni praznični program. Novogodišnje veselje počinje 30. decembra, kada će biti priređena Dječija Nova godina.

Ime koje će obilježiti „najluđu noć“, u Novom jeste Goran Bregović, koji će nastupiti uz Orkestar za svadbe i sahrane, ali i uz kolege iz Bijelog dugmeta, Alenom i Tifom. Za Novljane i goste prve januarske večeri biće priređen koncert Miroslava Ilića.

Samo honorari muzičkih zvijezda koštaće Budvu nešto manje od 300 hiljada eura, a još najmanje 150 hiljada biće izdvojeno za instaliranje bine ispod bedema i vatromet...

trenutno najpopularnijom folk pjevačicom na Balkanu Aleksandrom Prijović

Joksimović u Budvi nije nastupio gotovo punu deceniju. Marija Šerifović je aktuelna jer je izdala novi album

Nova godina u Budvi godinama unazad je u fokusu regiona zbog spektakularnih dočeka i brojnih događaja  koji praktično traju od druge polovine decembra pa skoro do polovine januara. 

KOTOR 

Prelazak u novu godinu najduže će se slaviti u Kotoru – čak 65 dana organizovanog programa na četiri kotorska trga obilježiće tri nastupajuća praznika. Kotorska Turistička organizacija je za proslavu novogodišnjih i božićnih praznika pozvala 22 učesnika, od kojih su najslavniji Severina i Dino Merlin. Manifestacija pod nazivom Kotorske zimske fešte trajaće od 1. decembra do 3. februara 2024. godine.

Na Trgu od oružja za Božić 25. decembra nastupiće Neno Belan & Fiumens uz bend Crveno i crno.

Dječji program Sretno dijete, sretan grad sastoji se od Novogodišnjeg dječjeg bazara i biće održan na Gradskoj rivi u četvrtak, 28. decembra uz nastup dječijeg hora “Savo Ilić”. Uz koncert Tijane Dapčević i Zoe Kida počeće centralna dječja manifestacija Čekajući Djeda Mraza na Trgu od oružja 30. decembra u podne.

Zagrijavanje za program „najluđe noći“ počinje 30. decembra na Trgu od oružja kada će nastupiti Aleksandar Sofronijević sa orkestrom. Sljedeće večeri program otvara bokeški bend Toć, nakon kojih nastupaju proslavljena imena regiona – Severina i Dino Merlin.

Za Božić 7. januara na Trgu od oružja nastupaju VIS Tetra i YU Grupa. Program je organizovan i za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, 13. januara biće proslavljen na Gradskoj rivi uz koncert Goce Tržan. Kotorske zimske fešte zatvoriće Adi Šoše, koncertom na Gradskoj rivi u subotu, 3. februara.

TIVAT

Zimski program proslava u Tivtu biće organizovan na trgu Pine od 16. decembra, a trajaće do polovine januara. Opština Tivat organizovaće niz predvečernjih koncerata lokalnih i drugih crnogorskih izvođača, dok će glavne zvijezde nastupati za doček Nove godine.

Posljednje večeri decembra program će otvoriti Bojan Delić, nakon kojeg nastupa Haris Džinović. Sljedeću noć obilježiće nastupi barskog Akademia benda i Aca Pejovića. Pljevaljski tamburaši će nastupiti u poslijepodnevnim satima 6. janura, a Darko Martinović za Božić 7. januara. I Tivat će organizovati doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru uz nastupe Jelene Zvicer i Jelene Božović.

BUDVA

I region najavljuje doček Nove godine u Budvi, koja tradicionalno okupi najveći broj posjetilaca. U 2024. godinu budvanske goste uvešće nastupi srpskog rok benda Van Gog i hrvatskog pop izvođača Tonija Cetinskog.

Muzički program otvoriće koncert Gradske muzike Budve u subotu, 30. decembra, nakon kojeg slijedi nastup benda “Akademia” iz Bara, Big benda Dejana Petrovića. Možda i najviše interesovanja budi večernji nastup  trenutno najpopularnije pjevačice narodne muzike Aleksandre Prijović.

Za početak programa noći dočeka nastupaju Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu.

Tadiocionalni koncert klasične muzike, “Muzika raspoloženja” održaće se u standardnom terminu, prvog januarskog dana od 14 časova. Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, uz specijalni nastup mladog budvanskog pijaniste Nemanje Radulovića.

BAR

Opština Bar već nekoliko godina za redom postavlje nove rekorde insistirajući na prepoznatljivim imenima i dobroj organizaciji novogodišnjeg programa. Glavni lučki grad priredio je za lokalno stanovništvo i goste sedmodnevni program, čije će centralno mjesto zbivanja biti plato ispred Sportske dvorane Topolica. Dnevni program će biti namijenjen prvenstveno mlađoj populaciji, a neće faliti prostora za nastupe lokalnih muzičara. Ipak, najveće ime manifestacije svakako je Lepa Brena, koja će nastupiti za noć dočeka 2024. godine.

Neumorna barska Akademia nastupiće uoči Lepe Brene, a nakon njenog nastupa predviđen je afterparty DJ Mr. Jools-a.

Prvi veliki nastup barskog novogodišnjeg programa je Nataša Bekvalac, koja će nastupiti 29. decembra, a ništa manje važno je i gostovanje benda Lexington sljedeće večeri.

Novu godinu Barani i svi posjetioci dočekaće uz balkansku zvijezdu Lepu Brenu i njene vanvremenske hitove, na platou ispred Sportske dvorane Topolica, a atmosferu pred spektakl zagrijaće barski rok-bend Akademia. Nakon koncerta Lepe Brene, slijedi after-party sa DJ Mr. Jools.

Uz bogat program i dobru organizaciju, Barane posebno raduje najava kocerta Gule i Katapulta.

Na platou ispred Topolice biće postavljeno 13 montažnih kućica u kojima će se služiti piće i hrana.

ULCINJ

Najjužnija crnogorska opština priziva uspjeh prošlogodišnje novogodišnje manifestacije Sweet December, te ne mijenjajući naziv i koncept, najavljuje provod za sve ukuse i godišta. Od 21. decembra do 7. januara, Sweet December ugostiće poštovaoce klasične muzike, džeza, popa, roka, ali i narodne muzike.

U sklopu bogatog zimskog programa, ističe se najava regionalnih zvijezda S.A.R.S. i Tropico Benda.  Nastupe će imati i učenici Muzičke i baletske škole iz Ulcinja, Džejla Ramović, albanski i kosovski muzičari Endi i Stefi, Yll Limani, Alban Skenderaj, a manifestaciju će svakodnevno bogatiti nastupi lokalnih DJ-eva i bendova. 

Kao agencija čija je djelatnost online prodaja autobuskih karata, nudimo Vam direktne polaske ka destinacijama koje organizuju svečani doček Nove godine:

Podgorica - Herceg Novi

Podgorica – Kotor

Podgorica – Tivat

Podgorica – Budva

Podgorica – Bar

Podgorica – Ulcinj 

Sarajevo - Herceg Novi 

Sarajevo - Budva 

Sarajevo - Bar

Novi Sad - Budva

Novi Sad - Kotor

Novi Sad - Herceg Novi 

Beograd - Herceg Novi

Beograd - Bar

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA