Alexa Certify

BLOG

Kopar - Glavna luka Slovenije

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/kopar-glavna-luka-slovenije-112978-750x250.jpg

Kopar - Glavna luka Slovenije

Razno , 0 Komentara Mar 29, 2023

Glavna luka Slovenije, najveće primorsko naselje slovenačke obale i svakako jedan od ljepših slovenačkih gradova – Kopar Red vožnje prikazaće sve linije koje vode do ovog mediteranskog dragulja.

Grad, koji danas broji oko 24 hiljade stanovnika, prve podatke bilježi s imenom Aegida u davnom antičkom dobu. Zbog dobre geografske pozicije, Kopar je kroz istoriju bio meta osvajačkih civilizacija, pa su njime vladali Mleci, Habzburzi, Italijani. Kopar je svoju bogatu istoriju znao da valorizuje očuvanjem građevina zbog kojih je, između ostalog, postao popularno turističko odredište, naročito ljeti. 

Foto: Jaka Ivancic www.slovenia.info

Foto: Jaka Ivancic www.slovenia.info

U Koparu su zime blage, a ljeta veoma prijatna. Idealna je destinacija za jednodnevne izlete. Red vožnje za Kopar možete pogledati na sajtu www.busticket4.me . Na našem sajtu povratna karta autobus do Kopra važi 30 dana od dana polaska.

Po dolasku u ovaj divan gradić, sigurno ćete posjetiti stari grad, koji datira iz venecijanskog perioda. U samom centru grada nalazi se Titov trg, od koga veće ulice vode ka drugim djelovima Kopra. Tu je i Pretorijska palata, stara šest vjekova, simbol grada. 

Foto: Ubald Trnkoczy

Foto: Jost Gantar www.slovenia.info

Sa vrha katedrale Uspenja, takođe smještena na Titovom trgu, možete uživati u predivnom pogledu. U srednjovjekovne zgrade koje krase centar grada ubraja se i Loža, zgrada namijenjena gradskim raspravama, ukrašena velikim brojem grbova, niša i reljefa. Posebno lijepa je statua bogorodice Marije s djetetom, urađena 1554. u znak sjećanja na smrtonosnu kugu. Od 19. vijeka, u prizemlju Lože nalazi se kavana koja važi za najstariju u Sloveniji.

Foto: Ubald Trnkoczy

Foto: Ubald Trnkoczy www.slovenia.info

Na trgu Brolo nalazi se jedna od najstarijih građevina u gradu, Fontiko iz 14. stoljeća. Koristila se za skladištenje žita, ukrašena je renesansnim i gotičkim prozorima, grbovima tadašnje gradske vlastele.

Ovaj primorski grad posjeduje lijepe i pristupačne plaže, čiste morske vode i besplatnog pristupa. Ponudu na neuobičajen način upotpunjuje plaža namjenjena psima, pseća plaža koja se nalazi na kraju Semedelske promenade. 

Foto: Jost Gantar

Foto: Jost Gantar www.slovenia.info

Kao agencija čija je djelatnost prodaja autobuska karta online, nudimo Vam direktne polaske za sljedeće destinacije:

Sarajevo - Kopar

Tuzla – Kopar 

Zenica – Kopar 

Bijeljina – Kopar 

Brčko – Kopar 

Doboj – Kopar 

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA