Alexa Certify

BLOG

NEKOLIKO DANA ODMORA NA ČAROBNOM MJESTU - KOLAŠIN

/db_assets/images/blog_cover/nekoliko-dana-odmora-na-carobnom-mjestu-kolasin-110673-750x250.jpg

NEKOLIKO DANA ODMORA NA ČAROBNOM MJESTU - KOLAŠIN

Turističke destinacije , 0 Komentara

velj 11, 2019

Kolašin je grad na sjeveru Crne Gore. Ovaj mali grad, koji su osnovali Turci u 17. vijeku, jedan je od najposjećenijih u Crnoj Gori.

Kolašin je jedan od centara crnogorskog planinskog turizma i njegova prednost je što je lako dostupan cestom i željeznicom.

Kolašin se nalazi u podnožju planina Bjelasica i Sinjajevina, koje pružaju odlične uslove za skijanje. Zbog nadmorske visine (954 m), grad se još više posjećuje upravo zbog svježeg i čistog vazduha.

Nalazi se u graničnoj području subtropske i blage klimatske zone. Ovakav tip klime se ogleda relativno suvim i sa nešto kraćim ljetima. U dolini rijeke Morače osjeća se uticaj Mediterana, a klimatske osobine ovog područja uglavnom su uslovljene nadmorskom visinom i prisustvom visokih planina koje izoluju struje sa juga.

Nacionalni park “Biogradska gora” nalazi se u blizini grada i smatra se vrhunskom turističkom atrakcijom. Razvoj Kolašina kao turističke destinacije podstaknut je otvaranjem Bianca Resort & Spa, luksuznog odmarališta u centru grada. Biogradska gora je pod strogom zaštitom države dugo vremena i pored tri druga nacionalna parka u Crnoj Gori, nudi niz događaja koji vas mogu još bolje upoznati sa istorijom i prirodom ove oblasti, kao i animirati vas tokom boravka u njoj.

Centralni dio cijelog nacionalnog parka je fantastično Biogradsko jezero, koje ima površinu od oko 23.000 m2 i nalazi se na visini od 1094 metara. Oko njega se nalaze pješačke staze, odakle možete da obiđete taj prekrasni dio Biogradske gore.

Ako želite posjetiti ovo prelijepo mjesto, mi možemo organizirati putovanje za vas - rentbus! Sve što treba da uradite je da nam pošaljete zahtjev putem e-maila na support@busticket4.me.

Rent a bus kod nas!

Busticket4.me uvijek sa Vama.

Komentari

Za ovaj blog nema komentara.

Napišite komentar

 

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA