Alexa Certify

BLOG

Pazite da ne zalutate: Sarajevo ima dvije autobuske stanice

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/pazite-da-ne-zalutate-sarajevo-ima-dvije-autobuske-stanice-109508-750x250.jpg

Pazite da ne zalutate: Sarajevo ima dvije autobuske stanice

Turističke destinacije , 1 Komentara Dec 13, 2018

Kada budete posjetili Sarajevo pazite da ne zalutate, pogotovo ako planirate da putujete autobusom, jer Sarajevo ima dvije autobuske stanice.

Glavna autobuska stanica u Sarajevou smještena je u blizini centra grada, nedaleko od glavnog željezničkog kolodvora. Glavna autobuska stanica je polazište većine autobusa koji voze prema ostatku Bosne i Hercegovine, te prema međunarodnim polascima ka Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama Zapadne Evrope. Za autobuse koji prometuju prema destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i gradovima u Republici Srpskoj polazna stanica je Lukovica.

Autobuska stanica Lukavica je smještena u istočnom djelu Sarajeva, stoga ukoliko se nalazite u centru preporučamo vožnju taksijem ili trolejbusom br.103 ili 107 kojim idete do stanice Dobrinja. Autobuska stanica Lukavica od stanice Dobrinja je udaljena 2 minuta pješke. Imajte na umu da vožnja trolejbusom traje dosta dugo i da znaju biti velike gužve, stoga ukoliko putujete sa prtljagom razmislite o da uzmete taxi, koji je relativno jeftin u Sarajevu.

Glavna autobuska stanica u Sarajevu je velika i prostrana, ima više od 10 perona. Unutar stanice nalaze se kafići i mali restorani, a ispred stanice imaju prodavnice i ćevabdžinica, koja je najprometnije mjesto u tom dijelu grada, jer se može za relativno malo novca dobro najesti. Unutar i ispred stanice se nalaze kiosci, a stanica posjeduje i WC.

Autobuske stanice u Sarajevu rade svakog dana od 05h do 22h.

Komentari

Sofija

06.12.2017

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA