Alexa Certify

BLOG

Tri Kanjona – Muzički festival na obroncina divljeg Durmitora

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/tri-kanjona-muzicki-festival-na-obroncina-divljeg-durmitora-109119-750x250.jpg

Tri Kanjona – Muzički festival na obroncina divljeg Durmitora

Manifestacije , 3 Komentara Jul 18, 2017

Na obroncima divljeg i netaknutog Durmitora u periodu od 27.07. do 30.07. spojiće se muzika i sport i  u etno selu Vojinovići (opština Plužine) održati festival „Tri kanjona“.

Pored muzičkog programa, posjetiocima će biti omogućeno da se na trasi dugoj 80 kilometara oprobaju u takmičarskom dijelu manifestacije „Tri kanjona“ – trci konja. Ljubitelji ove zahtjevne, avanturističko – adrenalinske discipline, na festivalu „Tri kanjona“ imaće priliku da se kao takmičari pokažu u četiri konjičke trke – tri galopske i trci izdržljivosti, odnosno daljinskom jahanju (jednoj od pet olimpijskih disciplina konjičkog sporta) tokom kojeg će obići tri kanjona – Tare, Pive i Sušice, po kojima je ovaj festival i dobio ime.

Za najbolje su obezbijeđene i nagrade, a nagradni fond trke iznosi 20.000 eura, od čega 10.000 odlazi u ruke najboljem u daljinskom jahanju, 5.000 onome ko pobijedi u trci engleskih konja, 3.000 za najboljeg u trci arapskih i 2.000 eura onome koji bude najbrži u tamičarskom dijelu galopske trke brdskih konja.

Među izvođačima koji će nastupiti na „Tri kanjona“ festivalu nalaze se:

  • Who See: Originalni hip - hop tandem iz Boke Kotorske koji sačinjavaju Dedduh i Noyz. Pažnju su zaokupili objavljivanjem albuma „Krš i drača“, na kojem se našao veliki broj hitova, poput „Reggaeton Montenegro“ i „Nije preša“, a koji su bendu donijeli nagradu za MTV Best Adria Act.
  • Dejan Petrović Big Band: Dejan je najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma“, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada „Prva truba sveta“. Širom svijeta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima. Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari.
  • Piva Jazz Band: Ovaj podgorički stoner/hard trio, prava je senzacija na crnogorskoj rok sceni. Bend je nastao 1997.godine, i od tada je svirao na brojnim koncertima i festivalima širom Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Ukrajine. Njihov prvi album „Sheperdness“, sa kompozicijama gitarskih džez velikana i obradama crnogorskih tradicionalnih pjesama objavljen je krajem 1999.
  • Amy’s House – tribute band to Amy Winehouse: Tribjut bend jazz/soul pjevačice Amy Winehouse „Amy’s House“, koji su osnovali neki od najboljih muzičara Beograda koje je spojila ista nit – ljubav prema pjesmama koje su ostale iza ove pjevačice.
  • DJ Aleksandar Malinović: Već sedam godina je rezident prestižnih beogradskih klubova Mladost, Ludost, Ben Akiba, Gvožđara 1870 itd... Jedinstveni Aleksandar Malinović aka „Malinada“ je jedan od traženijih beogradskih DJ-eva.
  • Igor Vince: Igor Vince i njegov internacionalni devetočlani bend „Drum, Brass And Keys“ poznat je po pravoj energetskoj mješavini afrobita, soula, regea, fanka i latino ritma.
  • DJ Aleksandar Grum: Podgoričkog DJ i producenta  Aleksandara Gruma festival „Electronic Beats“ uvrstio je među najbolje crnogorske DJ-eve na svojim top listama. Iza sebe ima više od 20 studijskih izdanja, ali i dva albuma. Oba muzička projekta imao je prilike da predstavi publici na gotovo svim festivalima u državi, kao i da dijeli dj pult sa Jeff Millsom, Dax J, Jonas Kopp, Insolate, Lewis Fautzi, Chris Liebing, itd.
  • DJ Marko Nastić i DJ Dejan Milićević: Ljubitelje tehno zvuka očekuje pravi spektakl, jer će se na sceni za miks pultom naći tvorci čuvenog projekta TTP (Teenage techno punks) Marko Nastić i Dejan Milićević, koji će definitivno biti zvijezde festivala, jer ovaj dvojac dugo nije zajedno nastupao u Crnoj Gori. Nastić i Milićević su izgradili prepoznatljiv stil, koji je izrastao u jedinstveni miks house i tecno. Biće to prava eksplozija elektronskog zvuka, retrospektiva dobrog provoda, koja će „nostalgičare“ iz  beogradskog kluba Industrija vratiti u neka stara vremena, a mlade klabere podsjetiti kako izgleda višesatni provod uz elektronski zvuk.

Festivalski sajt sa detaljnim informacijama je trikanjona.com, a svoj prevoz do Plužina možete obezbjediti na portalu BusTicket4.me:

Podgorica - Plužine

Budva - Plužine

Kotor - Plužine

Herceg Novi - Plužine

Foča - Plužine

Sarajevo - Plužine

Beograd - Plužine

Komentari

Milijana

23.06.2017

Dora

23.06.2017

Odlična ideja. Svaka čast organizatorima! Treba nam što više ovakvih dešavanja.

Lorimer

23.06.2017

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA