Usluge autobuske stanice

Toalet
Garderoba
Kafe
Restoran
Parking
Taksi stanica
Stajališta javnog prevoza

Detalji

Glavna autobusa stanica Sarajevo je smještena u blizini centra grada, nedaleko od glavnog željezničkog kolodvora. Glavna autobuska stanica je polazište većine autobusa koji voze prema ostatku Bosne i Hercegovine, te prema međunarodnim poput Hrvatske, Slovenije i zapadne Evrope. Za autobuse koji prometuju prema destinacijama u Srbiji i Crnoj Gori i gradovima u Republici Srpskoj polazna stanica Lukovica.

Autobuska stanica Lukavica je smještena u istočnom djelu Sarajeva, stoga ukoliko se nalazite u centru preporučamo vožnju taksijem ili trolejbus br.103 ili 107 kojim idete do stanice Dobrinja.Autobuska stanica Lukavica od stanice Dobrinja je udaljena 2 minute pješke. Imajte na umu da vožnja trolejbusom traje dosta dugo i da znaju biti velike gužve. Stoga ukoliko putujete sa prtljagom razmislite o da uzmete taxi, koji je relativno jeftin u Sarajevu.

Glavna autobuska stanica u Sarajevu je velika i prostrana. Ima više od 10 perona. Unutar stanice nalaze se kafići i mali restorani, a ispred stanice imaju prodavnice i ćevabdžinica koja je najprometnije mjesto u tom dijelu grada, jer se može za relativno malo novca dobro najesti. Unutar i ispred stanice se nalaze kiosci. Stanica posjeduje i WC. Stanična usluga naplaćuje se 1 KM. U neposrednoj blizini stanice nalazi se glavna Željeznička stanica.

Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevo

Telefon: +387 33 21 31 00

Komentari

Muhamed Cormehic

starstarstarstarstar

Usluga na nivou.

Michael Sabo

starstarstar

Well, this bus station needs updating.

Nikol

starstarstar

Had to pay 2 € extra fee for nothing.

Renata Vidovic

starstarstarstarstar

Chenxuan Jia

starstarstarstar

Ariel

starstarstar