Autobus od PODGORICA do KRAGUJEVAC prolazi između ostalog i kroz gradove BERANE, BIJELO POLJE, KOLAŠIN, KRALJEVO, MOJKOVAC, NOVI PAZAR, RAŠKA, ROŽAJE (ovisno od rute linije).Prvi autobus kreće u 08:30, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 23:00. Dužina puta je oko 392 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 07 sati i 40 min. S obzirom da autobus prelazi preko graničnog prijelaza moguća su i duža zadržavanja u tijeku turističke sezone. Obavezno ponesite identifikacijska dokumenta. Posada autobusa će kreirati spisak imena putnika prilikom prijelaza granice.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika.
Autobusi su uglavnom visoke turističke klase sa klimom, ABS-om, udobnim putničkim sjedištima i sl.
Red vožnje PODGORICA - KRAGUJEVAC postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od PODGORICA do KRAGUJEVAC su:Ozlem, Lasta Montenegro, JADRAN LINE, Lens Beograd.

Podgorica

Kragujevac

Kragujevac je sa 179.417 žitelja na teritoriju Grada, prema popisu iz 2011, četvrti grad po veličini u Srbiji , i središte Šumadijskog okruga, a nalazi se oko 120 kilometara južno od Beograda. Kragujevac je bitan gospodarski, kulturni, obrazovni i zdravstveni centar Šumadije, Pomoravlja i susjednih regija.

Do 1990. godine Kragujevac je bio 5. grad po razvijenosti u SFRJ odmah poslije slovenačkih gradova. Početkom 1990.ih godina grad postaje jedan od siromašnijih gradova u Srbiji. Danas je Kragujevac ponovno jedan od najjačih administracijskih, kulturnih, financijskih, industrijskih i političkih centara u Srbiji.

Zahvaljujući željezničkom i cestovnom prometu, Kragujevac je povezan sa Beogradom, Nišom, Kraljevom, Čačkom i drugim gradovima.

Međugradski i gradski prijevoz na teritoriju grada Kragujevca trenutno obnašaju dva prometna poduzeća: „Lasta“ iz Beograda i „Vulović-transport“ iz Rekovca. Postoji 24 osnovnih, stalnih linija gradskog prijevoza i jedna sezonska koja vodi do Šumaričkog jezera.