Аутобус од ПОДГОРИЦА до КРАГУЈЕВАЦ пролази између осталог и кроз градове БЕРАНЕ, БИЈЕЛО ПОЉЕ, КОЛАШИН, КРАЉЕВО, МОЈКОВАЦ, НОВИ ПАЗАР, РАШКА, РОЖАЈЕ (зависно од руте линије).Први аутобус креће у 08:30, док последњи полазак можете ухватити у 23:00. Дужина пута је око 392 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 07 сати и 40 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње ПОДГОРИЦА - КРАГУЈЕВАЦ постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од ПОДГОРИЦА до КРАГУЈЕВАЦ су:Ozlem, Lasta Montenegro, JADRAN LINE, Lens Beograd.

Подгорица

Крагујевац

Крагујевац је са 179.417 становника на територији Града, према попису из 2011, четврти град по величини у Србији , и седиште Шумадијског округа, а налази се око 120 километара јужно од Београда. Крагујевац је значајан привредни, културни, образовни и здравствени центар Шумадије, Поморавља и суседних региона.
До 1990. године Крагујевац је био 5. град по развијености у СФРЈ одмах после словеначких градова. Почетком 1990.их година град постаје један од сиромашнијих градова у Србији. Данас је Крагујевац поново један од најјачих административних, културних, финансијских, индустријских и политичких центара у Србији.
Захваљујући железничком и друмском саобраћају, Крагујевац је повезан са Београдом, Нишом, Краљевом, Чачком и другим градовима.
Међуградски и градски превоз на територији града Крагујевца тренутно обављају два предузећа: „Ласта“ из Београда и „Вуловић-транспорт“ из Рековца. Постоји 24 основних, сталних линија градског превоза и једна сезонска која води до Шумаричког језера.